• Головна
  • СБУ викрила у Запоріжжі проросійську ботоферму
15:53, 8 лютого 2023 р.

СБУ викрила у Запоріжжі проросійську ботоферму

СБУ викрила у Запоріжжі проросійську ботоферму

У Запоріжжі діяла ботоферма, яка розповсюджувала дезінформацію про ситуацію на південному фронті і закликала жертвувати кошти окупантам. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на СБУ.

Незаконну діяльність організував мешканець Запоріжжя, який є спеціалістом з інформаційних і телекомунікаційних технологій. Обладнання для роботи ботоферми розміщувалась в орендовуваному офісі у центрі міста.

Кілька тисяч ботів розповсюджували дезінформацію про ситуацію на південному фронті, підбурювали до ухилення від мобілізації, популяризували збройні формування окупантів і закликали донатити загарбниками. Боти поширювали наративи нібито від імені мешканців Запоріжжя. Першоджерелом для деструктивного контенту виступав Телеграм-канал російського пропагандиста рогова. 

В ході обшуків СБУ вилучила комп’ютерну техніку, 2,5 тисячі SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку, а також SIM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання.

Розслідування проводять  за ч.2 ст.361  (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) ККУ. 

Раніше 061 повідомляв, що у Мелітополі окупанти відключили найбільшого провайдера інтернета. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #ботоферма #Запоріжжя #обшуки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...