• Головна
  • Рятують життя військовим та цивільним: запорізькі медики розказали про роботу на передовій
10:40, 7 лютого 2023 р.

Рятують життя військовим та цивільним: запорізькі медики розказали про роботу на передовій

Запорізькі медики показали умови, в яких вони рятують життя як військовим, так і цивільним. Про роботу медиків на передовій розказав завідувач хірургічного відділення одного з медзакладів Ігор Бєлкін.

Він каже, що коли був великий потік поранених, то всі операційні столи були зайняті і операції проводили на ліжках у палатах. У медзакладі стан пацієнтів стабілізують і відправляють на подальший етап лікування.

- Досить високий процент пацієнтів, які до нас попадають, навіть з обширними пораненнями, з великими ранами, з ураженням, з політравмами, коли і грудна і черевна порожнина – в принципі стабілізуємо, відправляємо, - розказує медик.

Військові медики надають допомогу і цивільним. Багато цивільних до них потрапляє під час обстрілів населених пунктів у світлу пору доби.

Є поранення, які представляють інтерес для військової хірургії.

- Бувають нехарактерні травми і поранення, досить таки рідкісні, і, скажімо так, вони представляють деякий академічний інтерес в плані військової хірургії. Рідкісні ситуації з уламками, з кулями, які знаходяться десь в нетипових місцях, або небезпечні, загрожують життю. Тут окрім того, що надається допомога, рятуються життя, намагаємось робити якийсь внесок в медичну науку і в аспекті медицини військово-польової, - каже Ігор Бєлкін.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі прокуратура судиться з підрядником за 16 мільйонів гривень, сплачених за томограф.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хірург #операція #допомога #військова медицина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...