• Головна
  • Рятують тварин від війни: запорізькі зооволонтерки перемогли у Всеукраїнській зоозахисній премії від UAnimals
10:05, 5 лютого 2023 р.

Рятують тварин від війни: запорізькі зооволонтерки перемогли у Всеукраїнській зоозахисній премії від UAnimals

Рятують тварин від війни: запорізькі зооволонтерки перемогли у Всеукраїнській зоозахисній премії від UAnimals

У Києві відбулась церемонія вручення першої Всеукраїнської зоозахисної премії, яку заснували зоозахисна організація UAnimals та міжфракційне об'єднання "Гуманна країна". Серед 20 переможців премії дві зооволонтерки із Запоріжжя – Олеся Кулик та Олена Пилова.

Про це повідомили організатори.

Переможці премії — зоозахисники та волонтери, які під час повномасштабного вторгнення росії в Україну самовіддано рятують тварин: вивозять із зони бойових дій, лікують, стерилізують, дають тваринам прихисток і любов.

Олеся Кулик організувала вдома притулок «Зграя». Зараз під її опікою живуть близько 400 тварин, серед яких собаки, коти, кажани, голуби, кури, їжаки. А ще дівчина проводить у місцевих школах уроки доброти до тварин. Від початку війни зоозахисниця залишилась в Запоріжжі та продовжує рятувати тварин під обстрілами.

Олеся займається зоозахистом вже 18 років, але зізналась, що лише зараз вона відчула повагу від людей. До порятунку тварин приєднуються і військовослужбовці.

- Дуже багато військових, які рятують найменших. Коли вони рятують кажанів, відкривають рюкзак – а там 15 кажанів сидять, а вони кажуть: «Ми там ховали, ми годували, ви не думайте. Ми ловили, наприклад, якихось комах». Це надзвичайно і ця війна у хорошому сенсі показала людей коло мене і коло всіх нас, - поділилась Олеся під час церемонії нагородження.

Зоозахисниця подякувала UAnimals за підтримку, яку команда гуманістичного руху надала її «Зграї» з перших днів повномасштабного вторгнення.

Ще одна переможниця премії, Олена Пилова, допомагає тваринам 8 років. Зараз вона волонтерить у притулку «Шанс» та рятує тварин у прифронтових населених пунктах, зокрема у Гуляйполі, Степногірську, Малій Токмачці, Оріхові. Олена привозить для тварин корм та евакуює чотирилапих на безпечні території.

Як раніше писав 061, в Запоріжжі поліцейський прикрив собою жінку під час ракетної атаки.

Підписуйтесь на наш канал в Telegramщоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зоозахист #тварини #волонтер #UAnimals #Олеся Кулик #Олена Пилова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...