• Головна
  • У Запоріжжі за місяць притягли до відповідальності 146 правопорушників за вчинення домашнього насильства
14:24, 4 лютого 2023 р.

У Запоріжжі за місяць притягли до відповідальності 146 правопорушників за вчинення домашнього насильства

У Запоріжжі за місяць притягли до відповідальності 146 правопорушників за вчинення домашнього насильства

За місяць нового року на лінію 102 у Запорізької області надійшло понад 360 повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством.

Про це повідомили у пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061

Із загальної кількості звернень майже половина знайшла підтвердження, а саме 178.Зафіксовані й факти завідомо неправдивих викликів спеціальних служб. Відносно таких заявників складено 36 адміністративних матеріалів та накладено штрафів на загальну суму 30600 гривень.

За вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису до адміністративної відповідальності притягнуто 146 правопорушників. Слідчими розпочато 2 кримінальних провадження за домашнє насильство.

У цьому році від дій сімейних кривдників постраждали 129 жінок, 49 дітей та 24 чоловіки, шести з них працівниками поліції організовано надання домедичної допомоги.

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції винесено 187 термінових заборонних приписів.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати проблему домашнього насильства в сім’ї, а телефонувати на спецлінію 102 або на безкоштовну Національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству 0 800 500 335, короткий номер 116-123.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі жінка поскаржилася, що чоловік її б’є: поліція з’ясувала, що кривдник перебуває у розшуку більше року.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#домашнє насильство #кривдники #побиття #аб'юзери #жінки #чоловіки #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...