• Головна
  • НАБУ втретє відмовило у відкритті провадження за скаргою щодо заволодіння землею топ-посадовцями Запоріжжя
12:26, 1 лютого 2023 р.

НАБУ втретє відмовило у відкритті провадження за скаргою щодо заволодіння землею топ-посадовцями Запоріжжя

НАБУ втретє відмовило у відкритті провадження за скаргою щодо заволодіння землею топ-посадовцями Запоріжжя

Вищий антикорупційний суд втретє відмовив відкрити провадження за скаргою щодо бездіяльності посадових осіб Національного антикорупційного бюро України через невнесення відомостей щодо зловживання службовим становищем трьома посадовцями із Запоріжжя.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що 17 січня 2023 року до Вищого антикорупційного суду надійшла на бездіяльність посадових осіб НАБУ, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР за його заявою. Скаржник повідомив, що колишній міський голова міста Запоріжжя та його заступник (у попередніх скаргах згадувався в цьому переліку ще й діючий нардеп), шляхом підробки документів та зловживання службовим становищем заволоділи земельною ділянкою.

Так, 21 травня 2007 року між ТОВ «Болеслав» та Запорізькою міською радою був укладений договір оренди, відповідно до якого товариство отримало в платне користування земельну ділянку для розташування багатофункціонального громадського центру у складі об`єктів реабілітаційно-діагностичного, готельно-ділового, торгівельно-виставкового призначення, яка знаходиться за адресою: Оріхівське шоссе, 10. Правоохоронці встановили, що товариство не в повній мірі сплачувало плату за землю, за що директор ТОВ «Болеслав» був притягнутий до кримінальної відповідальності.

Згодом посадовці бажаючи переоформити земельну ділянку, організували прийняття Запорізькою міською радою рішення про надання в оренду цієї ділянки (без жодного конкурсу) ТОВ «Терраінвестбуд» у 2018 році. Земельна ділянка в земельному кадастрі обліковувалась за ТОВ «Терраінвестбуд», пропри те, що договір оренди не укладений, а орендна плата не сплачується.

Посадовці міськради, знаючи про наведені вище обставини не вживали жодних заходів щодо повернення земельної ділянки. Загальна сума оренди за цей час вимірюється десятками мільйонів гривень.

У НАБУ повідомили, що не було встановлено підстав для внесення відомостей до ЄРДР, оскільки у заяві не наведено достатніх об`єктивних даних та конкретних фактів, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів

З огляду на це, слідчий суддя погодився з позицією НАБУ щодо відсутності підстав для внесення до ЄРДР відомостей та відмовив у задоволенні скарги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що  запорізький нардеп, що раніше входив до забороненої “ОП – ЗЖ“, а нині член групи “Опозиційна платформа за життя і мир” Володимир Кальцев у вересні 2022-го року придбав Jeep Grand Cherokee 2013-го року. Ціни на такі стартують з $16,8 тис.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#земельні ділянки #оренда #готель #комплекс #сплата орендної плати #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...