• Головна
  • 70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо?
Новини компаній
15:00, 27 січня 2023 р.

70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо?

Новини компаній
70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо? , фото-1

«Генеруємо порятунок тварин» — це проєкт ГО UPAW, покликаний забезпечити ветеринарні клініки й притулки для тварин генераторами. У межах проєкту передбачається безкоштовне надання 70 генераторів.

36 генераторів вже доставлені у притулки та ветеринарні клініки в регіонах, що найбільше постраждали від війни: 20 генераторів отримали притулки та ветеринарні клініки на Київщині, Сумщині, Чернігівщині та Харківщині. Ще 10 генераторів було спрямовано до Миколаєва. Кошти на їх придбання в межах гранту виділив відомий британський притулок Battersea, яким колись опікувалась королева Єлизавета II. Також до проєкту долучились і звичайні небайдужі до долі тварин. 2 спеціальні інверторні генератори, що були доставлені з Фінляндії, тепер працюватимуть у ветклініках Харкова та Одеси, а 4 генератори були передані доброчинцями з Польщі та Британії.

70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо? , фото-2

Ще 34 генератори найближчим часом даруватимуть світло, тепло, воду й можливість піклуватися про чотирилапих у притулках та ветеринарних клініках. Все це завдяки Палаті ветеринарних лікарів Польщі та організації «Ветеринари без кордонів» із Канади.

Для притулків генератор — це, в першу чергу, можливість забезпечити тварин водою, їжею та теплом. Через війну кількість чотирилапих у притулках різко збільшується: є менші заклади, в яких десятки тварин, а є й такі, де їх тисячі.

70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо? , фото-3

Постійного доступу до електроенергії потребують і ветеринарні клініки, адже в них рятують життя як домашніх тварин, так і тих, що живуть у притулках. У регіонах, близьких до бойових дій, відсутність електроенергії відчувається особливо гостро, оскільки часто доводиться рятувати поранених тварин.

«Зробити операцію без наявності світла практично неможливо. Наприклад, апарат для коагуляції потребує 2.2 кіловати електроенергії, без нього неможливі певні процедури, — розповідає Ігор Андрієнко, керівник клініки АльфаVet в м.Глухів на Сумщині, що розташована за близько 15 км від росії. — Ми працюємо без вихідних. Сумська область постійно обстрілюється з території рф, тож до нас часто звертаються з пораненими тваринами, яким потрібні термінові операції. Завдяки генератору буде можливість не скасовувати їх і надавати повноцінне обслуговування».

70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо? , фото-4

ГО UPAW втілює проєкт «Генеруємо порятунок тварин» у межах напряму кризового менеджменту. Із початком повномасштабної війни організація швидко відреагувала на виклики та потреби, які з’явилися, та почала допомагати «хвостатим заручникам війни».

«Із перших днів вторгнення ми зрозуміли, що тварини будуть одними з найвразливіших жертв бойових дій. Тож не могли залишатися осторонь. Війна принесла нам зокрема і гуманітарну кризу, тож ми почали надавати корми, ветпрепарати і загалом доставили вже понад мільйон кілограмів гуманітарних вантажів для чотирилапих. Зараз є величезна проблема з електроенергією. Ми швидко реагуємо, залучаємо ресурси та надаємо генератори тим, хто їх потребує. Потреби значні, тому ми закликаємо всіх приєднуватись до допомоги найнезахищенішим, тобто тваринам», — розповідає співзасновниця UPAWОльга Кирилович.

UPAW закликає усіх небайдужих підтримувати проєкт «Генеруємо порятунок тварин», щоб разом придбати та передати ще більше генераторів. Детальніше – на сайті UPAW.

70 генераторів для повноцінної роботи ветклінік та притулків для тварин. Чому це важливо? , фото-5
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...