• Головна
  • Ринопластика в обласній лікарні Запоріжжя. Чому популярна та необхідна?
Новини компаній
13:00, 25 січня 2023 р.

Ринопластика в обласній лікарні Запоріжжя. Чому популярна та необхідна?

Новини компаній

Форма носа визначає не лише привабливість і пропорційність рис обличчя. Трапляється, що форма та розміри носа негативно впливають на здоров'я людини, заважаючи повноцінно дихати. Сучасна медицина пропонує розв’язати ці проблеми за допомогою ринопластики. Це хірургічна операція, під час якої фахівець виправляє чи відновлює вроджені/набуті дефекти носа. Також проведення ринопластики набуло своєрідної популярності, тому що результати операції допомагають людині забути про комплекси та низьку самооцінку, що важливо як для жінок, так і для чоловіків.

«Передусім варто відзначити, що пластика носа проводиться як естетична процедура, і як лікувальна. Наприклад, одна наша пацієнтка (фото нижче) прийшла та попросила змінити будову носа, яка заважала їй повноцінно дихати. Однак незабаром дівчина зізналася, що із самого дитинства мучилася від комплексів, які були нерозривно пов'язані із великим, на її думку, носом. Провівши ринопластику, ми допомогли нашій пацієнтці розв’язати одразу дві проблеми: ми повернули їй можливість безперешкодно дихати та посприяли тому, аби дівчина не думала про проблеми своєї зовнішності», – розповідає Олексій Тилля, завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів ЗОКЛ.

ДО проведення ринопластики

ДО проведення ринопластики

ПІСЛЯ ринопластики (за 10 днів після операції)

ПІСЛЯ ринопластики (за 10 днів після операції)

Загальні показання щодо ринопластики:

  • вроджені аномалії розвитку носа;
  • потовщене перенісся;
  • викривлена​​перегородка носа;
  • набуті деформації, що виникли через травмування;
  • непропорційна форма кінчика носа (товстий, опущений або кирпатий);
  • асиметрія ніздрів;
  • виражена горбинка на носі.

Етапи проведення ринопластики в обласній лікарні Запоріжжя

1. Консультація зі спеціалістом відділення мікрохірургії ЛОР-органів.

Отоларинголог вивчає скарги/побажання пацієнта, збирає анамнез, а також призначає додаткову діагностику (при необхідності).

Ринопластика в обласній лікарні Запоріжжя. Чому популярна та необхідна?, фото-3

2. Якщо у пацієнта є бажання, нашими лікарями створюється так зване «зображення-прогноз», тобто – модель майбутнього носа, з урахуванням усіх вимог пацієнта, індивідуальних особливостей організму та (чи) виявленої патології.

Також на прийомі пацієнти можуть ознайомитися із фотографіями робіт наших фахівців у форматі «до-після» та із відгуками наших пацієнтів.

3. Підготовка до операції.

Після розмови з отоларингологом пацієнт госпіталізується до клініки, де проводяться передопераційні обстеження та консультації із суміжними лікарями. Наприклад, з анестезіологом.

4. Проведення ринопластики.

Ринопластика проводиться під загальною анестезією відкритим або закритим методом.

«Закрита пластика носа – це проведення хірургічного втручання ендоназально (зсередини порожнини носа), тобто – без надрізів на поверхні шкірного покриву. Відкрита ринопластика проводиться через незначний розріз шкіри, що називається «ювелірний розріз». Так чи інакше, після ринопластики наші пацієнти не тільки позбавляються естетичних «недуг», а більш того – патології, з якою людина спочатку звернулася до відділення мікрохірургії ЛОР-органів», – пояснює Олексій Тилля, завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів ЗОКЛ.

Нижче ви можете побачити ще один приклад роботи наших спеціалістів:

ДО і ПІСЛЯ ринопластики (за 7 днів після операції)

ДО і ПІСЛЯ ринопластики (за 7 днів після операції)

«Середня тривалість пластики носа становить від трьох до п'яти годин. Кількість часу, що ми витрачаємо на операцію, залежить від її складності, від патології, від особливостей та (чи) побажань пацієнта. Після втручання людина протягом доби перебуває у стаціонарі закладу під наглядом медичного персоналу. Для цього в обласній лікарні Запоріжжя створені всі умови», – пояснює Олексій Тилля, завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів ЗОКЛ.

Наші фахівці проводять ринопластику не лише для жителів регіону, а й для пацієнтів із різних куточків України.

5. Період реабілітації.

«Часто наші пацієнти приходять до відділення, можна сказати, заляканими інформацією з Інтернету, що після ринопластики людина протягом тривалого часу страждає від безперервного болю в області носа. Це хибна думка! – запевняє Олексій Тилля, завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів ЗОКЛ. – Після операції пацієнти відчувають лише невеликий тиск у ділянці носа та тимчасове порушення носового дихання. Також помітні незначні синці. Це все – «здорова» реакція організму. Реабілітаційний період триває близько тижня. Втручання не відбирає у людини працездатності».

Після ринопластики лікарі не рекомендують:

  • займатися важкими фізичними навантаженнями (протягом 2-3 тижнів);
  • не засмагати;
  • уникати травмування прооперованої області;
  • не носити окуляри (два місяці);
  • не відвідувати сауни та лазні (місяць).

Переваги відділення мікрохірургії ЛОР-органів обласної лікарні Запоріжжя:

1. ЛОР-допомога надається нашими лікарями 24/7.

2. Наші фахівці мають багаторічний досвід у проведенні ринопластики, а також володіють необхідними навичками для проведення практично всіх видів операції.

3. Відділення мікрохірургії ЛОР-органів ЗОКЛ працює із кафедрою отоларингології ЗМАПО та є її постійною клінічною базою.

4. Суміжні спеціалісти доступні «тут і зараз». Наші пацієнти не змушені покидати межі лікарні для відвідування лікарів в інших медичних закладах.

5. Якщо наш пацієнт має супутнє захворювання, фахівці профільних відділень обласної лікарні Запоріжжя відразу ж готові надати якісну медичну допомогу.

Не бійтеся розв’язувати свої проблеми із фахівцями!

Телефони контакт-центру:

(068) 812-97-76

(066) 146-03-17

Сайт - https://www.zokb.org.ua

Фейсбук - https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм - https://www.instagram.com/zokb_official/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька обласна клінічна лікарня #ринопластика
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...