• Головна
  • Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності головного лікаря ЗОКЛ Ігоря Шишку
12:32, 22 січня 2023 р.

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності головного лікаря ЗОКЛ Ігоря Шишку

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності головного лікаря ЗОКЛ Ігоря Шишку

Вищий антикорупційний суд України закрив провадження та звільнив від кримінальної відповідальності фігурантів справи про завдання державі збитків у 13 мільйонів гривень під час проведення процедури закупівлі авто «швидкої допомоги» ЗОКБ за рахунок субвенції з держбюджету.

Про це повідомляє 061 із посиланням на реєстр судових рішень.

Обвинуваченими у справі фігурує головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка, начальниця відділу матеріально-технічного забезпечення ЗОКЛ Неоніла Добриця та екс-директор «ЛАЗу» Олександр Строганов.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, керівництво обласної лікарні, перевищуючи службові повноваження, ще в 2012 році провело закупівлю 26 карет «швидкої» на базі Renault Master MAF4CE-01 типу «А», вартістю півмільйона гривень за одиницю із заздалегідь обумовленим учасником торгів. На той момент фірма «ТФК «ЛАЗ» не отримувала у Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я свідоцтво про державну реєстрацію вказаних автомобілів, а отже не могла бути постачальником «швидких». За версією САП, збитки від проведення цієї закупівлі «швидких» становили 13 мільйонів гривень. При цьому відомо, що автомобілі й досі використовуються підстанціями "швидких".

Відомо, що адвокати обвинувачених подали клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття провадження.

Суд прийняв рішення про звільнення обвинувачених від відповідальності, у зв`язку із закінченням строків давності (більше 10 років) та закриття провадження у справі.

Цивільний позов департаменту охорони здоров`я Запорізької обласної державної адміністрації до обвинувачених про стягнення збитків в сумі 13 мільйонів гривень суд залишив без розгляду.

Також суд скасував арешт майна на квартири, автомобілі та телефони з флеш-картами обвинувачених.

Раніше ми писали про те, що наприкінці 2020 року Ігор Шишка став депутатом Запорізької обласної ради від фракції ОПЗЖ та входить до депутатської комісії з питань управління об'єктами комунальної власності та ЖКГ.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ігор Шишка #автомобілі швидкої допомоги #13 мільйонів гривень #охорона здоров'я
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...