• Головна
  • У Запоріжжі суд оштрафував посадовицю служби з питань праці за конфлікт інтересів
20:17, 17 січня 2023 р.

У Запоріжжі суд оштрафував посадовицю служби з питань праці за конфлікт інтересів

У Запоріжжі суд оштрафував посадовицю служби з питань праці за конфлікт інтересів

Орджонікідзевський районний суду міста Запоріжжя визнав винною в адміністративному порушенні щодо неповідомлення про конфлікт інтересів заступницю начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Протокол про адміністративне правопорушення склали в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

З’ясувалося, що жінка входила до складу регіональної комісії з організації та проведення перевірки знань інспекторів праці у Запорізькій області. Ця ж комісія мала визначити перевірку її знань. Згідно законодавства, посадовиця мала письмово повідомити про наявність реального конфлікту інтересів і не приймати участь в підписанні протоколу щодо себе, проте вона підписала рішення комісії, що становило її приватний інтерес, чим вчинила адміністративні правопорушення.

Під час судового засідання жінка свою провину не визнала та сказала, що насправді її було усунено від голосування та участі у визначені результатів іспиту стосовно себе вона не приймала.

Проте суд, дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, прийшов до висновку, що дії посадовиці правильно кваліфіковані, як прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки у відповідності до закону вона не мала права брати участь у прийнятті комісією рішення щодо себе. Аналіз кількісного та персонально складу комісії для організації та проведення перевірки знань інспекторів праці у Запорізькій області дозволяє дійти висновку, що неучасть її у прийняття комісією рішення щодо себе не призвела би до втрати зазначеною комісіє правомочності.

Беручи участь у прийнятті регіональної комісії для організації та проведення перевірки знань інспекторів праці у Запорізькій області посадовиця прийняла рішення як особа, у якої наявний приватний інтерес, здатний вплинути на її об`єктивність та неупередженість як члена комісії.

Так суд визнав її виною у вчиненні адміністративного правопорушення за неповідомлення про конфлікт інтересів і визначив штраф в 3400 гривень

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізький суд оштрафував депутата міськради, який підписав лист про надання матеріальної допомоги своєму помічнику

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #Запоріжжя #посадовиця #служба з питань праці #перевірка знань #комісія протокол
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...