• Головна
  • Гроссі приїде в Україну з візитом, щоб обговорити ситуацію на Запорізькій атомній електростанції
15:45, 14 січня 2023 р.

Гроссі приїде в Україну з візитом, щоб обговорити ситуацію на Запорізькій атомній електростанції

Гроссі приїде в Україну з візитом, щоб обговорити ситуацію на Запорізькій атомній електростанції

Генерaльний директор Міжнaродного aгентствa з ядерної енергії Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі зустрінеться наступного тижня з високопосадовцями уряду України в Києві з приводу своєї пропозиції щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо Запорізької АЕС, де МАГАТЕ присутнє понад чотири місяці

Про це повідомляє пресслужбa МAГAТЕ, передaє 061.

У межах раніше анонсованого візиту в Україну планує відвідати атомні електростанції та розмістити там експертів.

"Генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі буде в Україні наступного тижня, щоб забезпечити постійну присутність експертів з ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни", — йдеться у повідомленні.

При цьому МАГАТЕ має намір розмістити по два експерти на Південноукраїнській, Рівненській і Хмельницькій АЕС, а також на майданчику зупиненої Чорнобильської атомної електростанції.

"Гендиректор відвідає Південноукраїнську та Рівненську АЕС, а також Чорнобиль, щоб запустити місії, що складаються з двох експертів МАГАТЕ, на кожному об'єкті. Команда з двох осіб також буде розміщена на Хмельницькій АЕС", — йдеться у заяві агентства.

Зазначається, що експерти з питань ядерної безпеки стежитимуть за ситуацією на станціях, оцінюватимуть стан їхнього обладнання та інші потреби, надаватиме технічну підтримку та рекомендації, а також повідомлятимуть про свої висновки до штаб-квартири МАГАТЕ.

Нагадаємо раніше ми писали про те, що 6 січня вдалося відновити резервну лінію електропостачання Запорізької АЕС, яка вийшла з ладу через обстріли.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#населення #МАГАТЕ #ЗАЕС #експерти #місія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...