• Головна
  • Окупанти заборонили діяльність фонду «Підтримка Мелітополя», що допомагав незахищеним верствам населення
11:56, 14 січня 2023 р.

Окупанти заборонили діяльність фонду «Підтримка Мелітополя», що допомагав незахищеним верствам населення

Окупанти заборонили діяльність фонду «Підтримка Мелітополя», що допомагав незахищеним верствам населення

У четвер, 12 січня, в приміщення гуманітарного фонду «Підтримка Мелітополя» в місті Мелітополі вломилися співробітники ФСБ РФ. У всіх співробітників фонду забрали мобільні телефони «для додаткової перевірки».

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook засновник фонду Валерій Газаєв, передає 061.

Фонд об’єднав навкруги себе небайдужих мелітопольців, що вирішили допомогти своїм співгромадянам в окупаціїї. Волонтери збирали продукти та гроші для соціально незахищених верств населення – багатодітних родин, літніх людей, людей з інвалідністю та багато іншим. Фонд видавав продуктові набори, засоби гігієни, дитяче харчування та необхідні ліки, якщо вони були в наявності.

Проте цього тижня до приміщення фонду ввірвалися озброєнні люди, почали проводити обшук, двох співробітників забрали з собою «поспілкуватися».

«Після всього цього, забрали ключі від приміщення разом зі всім майном фонду : 5 холодильників, один ларі, купа продуктів харчування, підгузки, дитяче харчування, медичні засоби. Це все призначалося для найнезахищеніших верств населення Мелітополя, для тих, хто найбільше потребує допомоги.Більше у нас нема доступу до приміщення. І нема змоги продовжувати допомагати людям.На дверях з вчора висить об‘ява «Фонд не работает».

Офіційний вердикт ФСБ «Ваш фонд працював незаконно". З сьогоднішнього дня він закритий». Ще один приклад «звільнення» людей від засобів існування і виживання. Ми протримались 315 днів. Ми присвятили всі сили, весь вільний час на допомогу нашим людям.Вчора 43хворих, самотніх людей чекали доставку продуктових наборів. Вони і досі не знають, чому ми не приїхали. Навіть не уявляємо, яким ударом для них стане те, що ми більше не приїдемо взагалі….. І таких людей у нас більше 300. Що на них чекає далі? Це жахливо», - пояснив Валерій Газаєв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Запоріжжі працює Центр «Енергодар – це Україна» та яким згадують енергодарці життя в окупації.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#допомога #підтримка #населення #гуманітарний фонд #фсб #закрили #обшук
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...