• Головна
  • "Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ
13:50, 12 січня 2023 р.

"Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

"Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 12 січня, близько 3-ї години ночі у Запоріжжі сталося кілька потужних вибухів. Російські окупанти на своїх пабліках заявили, що "метою прильотів була військова техніка та склади боєприпасів", насправді ж вдарили по приватним будинкам запорожців.

Далі в репортажі 061.

Ось така вирва, завглибшки близько шести метрів, утворилася у городі між будинками 75-річної Тамари та літнього подружжя Наталі і Степана.

Пані Тамара ходить по своему двору та роздивляється результати нічної атаки. Каже, що прокинулась від потужного вибуху. Вночі не могла зрозуміти чи ціла хата, вибігла на вулицю.

"Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-7

"Сусідка кричала, що будинок руйнується, кликала на допомогу. Ми вибігли на двір, але не могли відчинити хвіртку, бо її землею засипало. Тамара нам допомогла відкрити. В її будинку, як і в нашому, дах пошкоджено та вікна. Було таке враження, що стався землетрус", - каже мешканка приватного сектору Алла.

Поруч із Тамарою живе подружжя - Наталя та Степан. Вночі жінка знаходилась вдома сама, її чоловік був на роботі. Пані Наталя має інвалідність, їй важко ходити. Жінка розповідає, що вибуховою хвилею знесло кухню.

"Це була і літня і зимова кухня. Ми там готували і їли. Стіни зруйновано, газову трубу розірвало. Вночі одразу викликали газову службу, поліцію. Дякувати богу, всі швидко приїхали. Дивом всі живі", - говорить вона.

Зараз Наталя чекає рішення газовиків чи можна буде встановити пічку в будинку, бо інакше готувати їсти неможливо.

"Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-8

На місці події працюють співробітники "Кобри", поліція, комунальники та будівельний добровольчий батальйон. Його керівник Андрій Разін каже, що знає, що таке ворожий прильот. Не так давно росіяни знищили автоцентр, власником якого він є.

Нині чоловік разом з волонтерами допомагає розбирати завали та відбудовувати житло.

"Місцева влада, волонтерські організації виділяють за можливістю будівельні матеріали, зв'язуються з нами. У нас є інструмент і є люди. Ми приїжджаємо на місце, дивимось чим можемо допомогти і працюємо. Загалом в нашому "Добробаті" 20 людей загалом. Сьогодні задіяно 10", - коментує керівник волонтерської організації.

"Наче стався землетрус": росія випустила ракету по приватному сектору у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-9

На вулиці встановлено намети, де можна випити гарячого чаю та перекусити. Працівники міської ради фіксуюють руйнування. Наразі відомо про 39 будинків, які зазнали пошкоджень (вікна чи дах).

Як раніше писав 061, в Енергодарі окупанти відбирають квартири містян, щоб розмістити росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракета #обстріл #Запоріжжя #приватний сектор #будинок #руйнування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...