• Головна
  • Відеонагляд чи сигналізація? Як захистити свою домівку та близьких
Новини компаній
11:00, 12 січня 2023 р.

Відеонагляд чи сигналізація? Як захистити свою домівку та близьких

Новини компаній

Незалежно від того, де знаходиться житло: на високому поверсі багатоквартирного будинку в центрі міста або в приватному секторі на відстані від шуму і суєти, воно потребує захисту від хуліганів і грабіжників. На щастя, сучасне високотехнологічне обладнання дозволяє ефективно вирішити це завдання.

Відеонагляд чи сигналізація? Як захистити свою домівку та близьких, фото-1

Відеонагляд

Першим кроком на шляху до безпеки домівки є встановлення відеонагляду. Залежно від масштабів об'єкта може знадобитися одна (для невеликої квартири) або кілька камер (для котеджу з присадибною територією). Найбільш комфортний в експлуатації та ефективний у застосуванні відеонагляд для дому забезпечує цифрове обладнання. Його переваги:

  • висока якість зображення;
  • можливість запису звуку;
  • віддалений доступ. Налаштовувати та керувати системою відеонагляду можна з будь-якого місця поза домівкою, оскільки кожна цифрова камера має власну IP-адресу;
  • зберігання великих обсягів відеозаписів на хмарному сервісі, можливості якого значно більші, ніж ємність жорсткого диска відеореєстратора;
  • передача сигналу з IP-камери на будь-який гаджет чи комп'ютерний пристрій без необхідності протягувати кабель, тобто через Wi-Fi.

Власникам житла, що бажають витратити мінімум коштів на облаштування відеонагляду, можна порекомендувати аналогову систему. Такі камери працюють з досить низькою роздільною здатністю, тому не забезпечують високий рівень деталізації. Крім того, для їхньої роботи потрібен відеореєстратор як центральний блок керування. Від нього до точок стеження проводиться коаксіальний кабель або кручена пара.

Аналогові системи складніші в організації, ніж цифрові, і не мають можливості масштабування (підключення додаткових камер), проте вони обходяться в середньому в 2 рази дешевше.

Під час облаштування відеонагляду особлива увага приділяється розміщенню відеокамер. Важливо, щоб кути їхнього огляду перетиналися, не залишаючи зон та ділянок, які не проглядаються користувачем. Для встановлення на вулиці необхідне спеціальне обладнання, стійке до перепадів температур та підвищеної вологості. Найчастіше в їх комплектацію входить захисний кожух чи козирок. Для монтажу всередині приміщень можна вибрати найрізноманітніші камери від компактних кубічних для розміщення на столах, полицях до купольних моделей з широким кутом огляду для кріплення на стелі.

Сигналізація

Недостатньо лише зафіксувати спробу проникнення чи вандалізму. Важливо оперативно вжити заходів щодо припинення протиправних дій. Для цього до житла варто підключити систему сигналізації. Як і відеонагляд, вона може бути дротовою або бездротовою. У будь-якому випадку її

функціонал передбачає кілька каналів передачі тривожного сигналу з метою абсолютної гарантії його отримання користувачем. Крім власника житла, інформація про спробу несанкціонованого доступу може надходити на пульт спеціалізованої охоронної компанії. Тоді на об'єкт протягом кількох хвилин буде вислано групу швидкого реагування.

Сучасна сигналізація – це багатокомпонентна система, до складу якої входять такі елементи:

  • Хаб – центральний блок управління, на який надходять сигнали від датчиків, ретрансляторів, сирен тощо і на якому здійснюється налаштування параметрів сигналізації.
  • Датчики. У систему можуть входити пристрої, що чуйно реагують на рух, спробу відкриття дверей або вікна, розбиття шибки. Окремі датчики відповідають за уловлювання диму при загорянні та виявлення протікання водопроводу.
  • Сирени. Сигналізують максимально гучним звуковим та яскравим світловим сигналом при виявленні потенційної небезпеки.
  • Тривожні кнопки. Можуть додатково оснащуватися компактним блоком керування.
  • Ретранслятори. Дозволяють розширити рамки передачі тривожних сигналів, надаючи можливість розміщувати датчики у сусідніх будівлях та на значній відстані від центрального хаба.

У комплексі відеонагляд та сигналізація забезпечують надійну охорону та захист як самої домівки, так і її мешканців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...