• Головна
  • «Багато людей було врятовано»: історія хірурга, який залишився працювати в прифронтовому Гуляйполі
18:23, 9 січня 2023 р.

«Багато людей було врятовано»: історія хірурга, який залишився працювати в прифронтовому Гуляйполі

«Багато людей було врятовано»: історія хірурга, який залишився працювати в прифронтовому Гуляйполі

Костянтин Копило завідує хірургічним відділенням в лікарні Гуляйполя. Разом з колегами він рятує життя як українським військовим, так і місцевим жителям, які отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів.

Про хірурга з Гуляйполя розповіли в ефірі 1+1.

Костянтину 45 років, він лікар у 4-му поколінні, починаючи з прадіда. З березня в місті немає електрики та води, але лікарі продовжують працювати. Хірургічне відділення перемістили з верхнього поверху до підвалу. Тут медики і працюють, і живуть. За словами хірурга, в Гуляйполі залишилась третина медперсоналу. Лікарі надають допомогу як військовим, так і пораненим цивільним.

- По суті ми працювали і працюємо надалі як стабілізаційний пункт. Поранень стрілкових зараз дуже мало, це зараз мінно-вибухові поранення в основному, тобто малі, великі уламки, дуже важкі травми. Ми намагалися з тими ситуаціями все-таки впоратись, не завжди, вмирали і в нас люди, не скажу, що все було добре, але багато людей було й врятовано, - зізнається хірург.

Найстрашніше для нього – ворожі авіаудари, бо від них не сховатись, а найважче – коли до лікарні привозять поранених місцевих жителів, оскільки він знає всіх у місті. Костянтин Копило не вважає себе героєм.

- Я звичайна людина як і всі. Тому що наша справа – ми повинні вистояти, у нас немає виходу іншого, тому що, на жаль, ця навала, вони прийшли нас знищити і ми це розумієм і бачимо. Тут герої всі, хто є, це колективний героїзм, - каже Костянтин.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі патрульні допомогли знайти власницю песика, що загубився і катався по місту на маршрутному таксі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гуляйполе #хірург #лікар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...