• Головна
  • Як позбутися плісняви на стінах
Новини компаній
12:44, 9 січня 2023 р.

Як позбутися плісняви на стінах

Новини компаній

Проблема з пліснявою актуалізується двічі на рік: у холодний період, на початок опалювального сезону у містах з централізованим опаленням, при різкому падінні температури, та у літні місяці – у період інтенсивних злив.

Як позбутися плісняви на стінах, фото-1

Фахівці компанії Екосолюшенс, у спілкуванні з клієнтами, часто стикаються з поширеним упередженням, що корінь проблеми із пліснявою полягає в ефективності засобів для боротьби з нею. Багато хто вважає, що, якщо після обробки засобом від плісняви минулого сезону, через рік пліснява з'явилася знову - потрібно шукати ефективніший засіб, що допомагає назавжди. Найчастіше в цій помилці клієнтам підіграють недобросовісні «фахівці».

На жаль, це зовсім не так. Засоби для видалення плісняви умовно можна розділити на дві групи: що дають тимчасовий ефект різної тривалості і не дають жодного ефекту.

Пояснюється це досить просто: пліснява починає розвиватися тоді, коли спори плісняви потрапляють у сприятливі умови. Існують препарати, що захищають поверхні від плісняви, вони ефективно протидіють розвитку на них цвілевих грибів, але їхня дія обмежена за часом. Тому будь-яка обробка дає тимчасовий ефект, що дозволяє без поспіху усунути причини появи плісняви.

Тому співробітники компанії Екосолюшенс приділяють найбільшу увагу виявленню та усуненню причин появи плісняви.

Причини появи плісняви

Причини появи плісняви можна умовно розділити на кілька груп:

  • • Події випадкового характеру. Наприклад, пліснява з'явилася внаслідок прориву водопроводу чи неправильного запуску опалення.
  • • Будівельні недоліки. У приміщенні відсутня система вентиляції, рішення щодо тепло- та гідроізоляції недостатні.
  • • Порушення правил експлуатації приміщення. За наявності системи вентиляції вона не використовується, провітрювання у приміщенні не проводиться.

Найбільш поширені проблеми з експлуатацією приміщень, а саме із підтриманням відносної вологості повітря. У 90% випадків висока вологість, що призводить до конденсації водяної пари на поверхнях стін у холодний період, спричинила інтенсивний розвиток цвілевих грибів.

Навіть повну відсутність системи вентиляції можна компенсувати провітрюванням приміщення, тому випадки, коли у приміщенні відсутня система вентиляції, також можна віднести до проблем з експлуатацією.

Можна навести в приклад таке спостереження: щорічна поява плісняви в холодний період і вікна що течуть взимку - з великою ймовірністю говорять про те, що в приміщенні проблема з підвищеною відносною вологістю повітря, без вирішення якої боротьба з пліснявою буде продовжуватися до нескінченності.

Своїм клієнтам, які звернулися до нас із проблемою плісняви, ми рекомендуємо придбати сучасний цифровий термогігрометр (вартістю близько 2$) та виробити звичку підтримувати відносну вологість повітря в приміщенні, орієнтуючись не на показник вологості, а на температуру точки роси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Екосолюшенс #пліснява #Ecosolutions
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...