• Головна
  • Трьох членів окупаційних комендатур підозрюють у катуванні мирних мешканців Запорізької області
15:00, 6 січня 2023 р.

Трьох членів окупаційних комендатур підозрюють у катуванні мирних мешканців Запорізької області

Трьох членів окупаційних комендатур підозрюють у катуванні мирних мешканців Запорізької області

Запорізькі правоохоронці повідомили про підозру трьом військовим збройних сил РФ, причетним до катувань мирних мешканців на території Мелітопольського та Василівського районів Запорізької області.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.

За даними слідства, з початку окупації Мелітопольського району командир тактичної групи військ нацгвардії РФ був призначений так званим «військовим комендантом» окупаційної адміністрації Мелітополя. Він видавав накази про затримання мирних жителів, які своєю активною громадянською позицією могли «заважати» впровадженню окупаційної політики. Їх доправляли до «військової комендатури», де застосовували фізичне насилля та погрози.

Так, військовослужбовці рф затримали директорку однієї з місцевих шкіл. Жінку помістили до камери, де утримували з мінімальною кількістю води без облаштованого санвузла та їжі. Їй влаштовували допити виключно в нічний час, змушуючи співпрацювати з ворогом.

Інші двоє підозрюваних - військовослужбовці підрозділу Махачкалінського ОМОН Управління Росгвардії по республіці Дагестан після окупації Василівського району в лютому 2022 року були призначені так званими «заступником та помічником військового коменданта» окупаційної адміністрації міста Василівка.

На виконання злочинного плану, вони особисто брали участь у затриманні та катуванні місцевих мешканців із проукраїнською позицією. Окупанти по тижню знущались з цивільних – катували електрострумом, проливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металеві предмети під нігті рук тощо. Погрожували вбивством родичів, спонукаючи їх у такий спосіб до співпраці.

Їм повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Наразі тривають оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх фактів злочинної діяльності, а також причетних осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі окупант підірвав себе гранатою, після принижувань та вимагань з боку своїх товаришів по службі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram,щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#катування #окупаційна адміністрація #знущання #цивільні мешканці #допомога #населення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...