• Головна
  • У Запорізькій області внутрішньо переміщені особи реалізують бізнес проєкти за бюджетні кошти
18:14, 4 січня 2023 р.

У Запорізькій області внутрішньо переміщені особи реалізують бізнес проєкти за бюджетні кошти

У Запорізькій області внутрішньо переміщені особи реалізують бізнес проєкти за бюджетні кошти

Запоріжці більше п’яти місяців активно брали участь у грантовій програмі мікрокредитування «Власна справа» в рамках проекту «єРобота». 20 успішних бізнес проєктів вже профінансовано на суму 4,9 млн грн. З них 11 – бізнес-проєкти внутрішньо переміщених осіб із Запорізької та Донецької областей.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі зайнятості, передає 061.

Програма мікрогрантування охоплює різні сфери діяльності. Це і виробництво енергозберігаючих модульних будинків, які за державною програмою соціальної підтримки переселенців можуть стати новою затишною домівкою для осіб, що втратили житло через війну. І будівництво, реконструкція та капітальний ремонт будівель соціального призначення. Виробництво дров’яних печей та виготовлення паливних брикетів.

Серед успішних бізнес-проєктів можна виділити швейні виробництва, які у мирний час відшивали жіночий, чоловічий та дитячий одяг, а тепер спрямували свої зусилля на виготовлення військової форми, спорядження та амуніції для забезпечення потреб ЗСУ. Як зазначила директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, найголовніше, що під час реалізації бізнес-планів, які отримали позитивний результат, планується створення 40 нових робочих місць.

Загалом за 2022 рік за рішеннями Уряду фактично виплачено гранти 2530 отримувачам на загальну суму 1 555,09 млн. гривень, у тому числі: мікрогранти - 2319 отримувачам на суму 542,72 млн. гривень; гранти переробним підприємства - 178 отримувачам на суму 958,61 млн. гривень;тгранти на садівництво - 30 отримувачам на суму 39,74 млн. гривень; гранти на тепличні господарства - 3 отримувачам на суму 14,02 млн. гривень.

Нагадаємо, проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram,щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#люди #безпека #заявки #єробота #гранти #підприємництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...