• Головна
  • Уродженець Запоріжжя та підприємець в сфері IT потрапив до 20 найбагатших українців зі статками в $800 млн
13:34, 1 січня 2023 р.

Уродженець Запоріжжя та підприємець в сфері IT потрапив до 20 найбагатших українців зі статками в $800 млн

Уродженець Запоріжжя та підприємець в сфері IT потрапив до 20 найбагатших українців зі статками в $800 млн

Українсько-американський підприємець у сфері ІТ Максим Поляковпотрапив до двадцятки найбагатших українців у 2022 році за версією Forbes. Він посів 11 строчку зі статками на кінець року у $800 млн.

Про це повідомляє 061 з посиланням на рейтинг Forbes Україна.

45-річний Поляков народився у Запоріжжі в родині інженерів місцевої філії підприємства "Хартрон". Він пішов у фізмат-школу №28 у Запоріжжі, закінчив Запорізький державний медичний університет за фахом лікар-гінеколог, але обрав для себе іншу роботу. У 2001 році він заснував компанію AlarIT Ukraine, яка стала першою IT-аутсорсинговою компанією в Україні, яка розробляла програмне забезпечення для США, Канади та країн Європи.

Поляков купив збанкрутілу Firefly у 2017 році. Щоб довести ракету до стартового майданчика, він вклав $210 млн. Втрутилася велика політика. У грудні 2021-го стало відомо, що уряд США через Комітет з іноземних інвестицій вимагає від Полякова продати свою частку. 24 лютого з’явилася новина, що Поляков продав свої 58% акцій американській AE Industrial Partners. Деталі угоди не розголошують, підприємець заявив, що заробив на угоді.

Розслідування американського видання Snopes показало, що дейтингові бізнеси, пов’язані з Поляковим, профінансували британську Skyrora мінімум на $1,4 млн. Ця компанія розробляє легку ракету Skyrora XL, її очолює Володимир Левикін, який багато років працював із Поляковим.

У Полякова дуже різноманітні бізнес-інтереси, крім «космічного» Noosphere Venture є дейтингові сервіси, маркетингові агенції, фінансові компанії, розробники грального софту. Загальна кількість співробітників до війни сягала 6000, більшість в Україні.

Поляков витратив мінімум $5 млн на допомогу Україні під час війни. З відкритих джерел: $1,3 млн отримав Фонд Сергія Притули, $1 млн – дніпровський фонд ТАПС та $2,7 млн – United24 на армію дронів. Підприємець також допоміг Фонду Притули підписати угоду на «купівлю» для України радарного супутника.

Нагадаємо, раніше ми писали, що до війни Поляков придбав будинок побуту "Ювілейний" у Запоріжжі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Поляков #рейтинг #підприємець #IT #Noosphere Venture #космос
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...