• Головна
  • У Запоріжжі затримали двох квартирних злодіїв
20:20, 30 грудня 2022 р.

У Запоріжжі затримали двох квартирних злодіїв

Правоохоронці затримали зловмисників в різних районах Запоріжжя після того, як вони обікрали ще дві квартири. 

Як повідомили в ГУНП в Запорізькій області, 29 грудня в Шевченківському районі працівники кримінальної поліції відділу № 3 Запорізького РУП під час перевірки отриманої оперативної інформації викрили квартирного крадія. 

Ним виявився 40-річний чоловік. Його затримали безпосередньо після того, як він обікрав квартиру по вулиці Чарівній.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник ретельно готувався до злочину, впродовж дня спостерігав за квартирою. Коли господарів не було вдома, з використанням спеціальних засобів проник до житла та викрав звідти майно.

У правопорушника вилучили викрадені речі, відмички та магнітні ключі від домофонів.

Того ж дня за аналогічний злочин оперативники відділу № 1 Запорізького РУП на «гарячому» викрили 47-річного зловмисника. Чоловік вже має чималий кримінальний досвід, у тому числі за вчинення квартирної крадіжки.

Напередодні новорічних свят правопорушник знову обікрав квартиру, цього разу у Вознесенівському районі. Скориставшись відсутністю господарів, зловмисник за допомогою підручних засобів пошкодив замок і проник до оселі, звідки заволодів грошима в сумі 75 тисяч гривень, а також привласнив золоту каблучку, Wi-Fi роутер, ігрову приставку, павербанк і мобільний телефон. Викрадене майно та знаряддя злочину вилучено.

Обох фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчими за процесуального керівництва Шевченківської та Вознесенівської окружної прокуратур затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень встановлюється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів на території Запоріжжя та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Злодії #крадії #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...