• Головна
  • В СБУ розраховують, що зможуть обміняти екс-президента «Мотор Січі» Богуслаєва на українських захисників
15:38, 25 грудня 2022 р.

В СБУ розраховують, що зможуть обміняти екс-президента «Мотор Січі» Богуслаєва на українських захисників

В СБУ розраховують, що зможуть обміняти екс-президента «Мотор Січі» Богуслаєва на українських захисників

Колишнього президента запорізького промислового підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, який перебуває під вартою, можуть обміняти на українських військовополонених після того, як він дасть усі необхідні покази.

Про це повідомив глава СБУ Василя Малюка в інтерв'ю Наталії Мосейчук на однойменному Youtube-каналі, передає 061.

"Це такий фігурант цікавий. По-перше, таке порівняння: він має відзнаку «Герой України», в той самий час у нас є герої, що віддали життя за неньку-Україну і героїчно загинули від Зміїного до Сєвєродонецька. Богуслаєв постачав ворогу двигуни, які в подальшому використовувались на збитих нами ворожих гелікоптерів. Ми його задокументували. Він постійно вів переговори з воргов, з їх генералітетом, з їх спецслужбістами окремими, надавав їм інформацію, щодо оперативної обстановки, політичної складової і так далі. Він цього взагалі не цурався. Мене тяжко здивувати, бо я свідок багатьох нахабних кроків окремих держзрадників, разом з цим Богуслаєв мене здивував тим спілкуванням, в той час коли відбувались обстріли, в тому числі і по «Мотор Січі».

Йому 84 роки. Думаю, що тримання під вартою, як запобіжний захід, може стати "довічним ув'язненням" з урахуванням його віку. Я не хочу нічого сказати, але на все Божа воля. Але я до того, що він певно дасть усі покази і стане якісним обмінним фондом. Ми зможемо забрати за нього велику кількість наших справжніх героїв", - сказав Малюк.

В Службі безпеки повідомляють, що «працювали» над справою Богуслаєва досить довго і коли його противоправна діяльність вже була повністю задокументована, то відкрили кримінальне провадження щодо нього.

Нагадаємо, у жовтні СБУ затримала Богуслаєва у справі про незаконне постачання товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Також було опубліковано аудіозаписи розмов Богуслаєва, де той виправдовував вторгнення Росії на територію України. Пізніше суд заарештував Богуслаєва.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Богусдаєв #обмін #двигуни #державна зрада #СБУ #кримінальне провадження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...