• Головна
  • “Місто для людей” у Запоріжжі підбиває підсумки 2022 року
Новини компаній
13:00, 16 грудня 2022 р.

“Місто для людей” у Запоріжжі підбиває підсумки 2022 року

Новини компаній

Складні умови роботи спіткали всіх українців, які хоробро відстоюють свою батьківщину. Чимало людей змушені були покинути свій дім, а ті хтось залишився відчули на собі незручності життя під-час війни, однак комунальники хоробро і швидко реагували на ситуації, щоб зменшити дискомфорт містян і в найкоротші терміни ліквідувати наслідки атаки. Керуюча компанія “Місто для людей Запоріжжя” за рік закрила 50 938 заявок. Спеціалісти лагодили дахи, забивали вікна плівкою, а ще ремонтувати мережі і ліквідовували аварії, ремонтували фасади і фарбували вхідні групи, прибирати прибудинкову територію і це все під гуркіт ворожих ракет та виття сирен. Всього від обстрілів зазнали руйнувань більше 50 будинків, що перебувають в управлінні “Місто для людей”. Десь обійшлося вибитими шибками, десь були пошкоджені труби або знесений шифер, а десь будинок став повністю непридатним до проживання. Фахівці оцінюють наслідки, обсяги руйнування, розраховують фронт робіт і розпочинають відновлення, де це загалом можливо.

За поточний рік в Запоріжжі виконали ремонт 5800 кв.м покрівлі.

“Місто для людей” у Запоріжжі підбиває підсумки 2022 року, фото-5

Ремонти покрівель виконувалися у 2022, як і завжди, із накопичення фонду будинку за статтею “планові ремонтні роботи”. Тому ті містяни, які продовжували оплачувати комірне, змогли використати накопичення уже цьогоріч на дах.

В деяких будинках ремонт покрівлі проводився позапланово - після ворожих обстрілів. Пошкодження покрівель було настільки суттєвим, що відновити за накопичені на будинку кошти було би просто неможливо. Керуюча компанія звернулась до міської влади, щоб вона допомогла мешканцям, і місто відгукнулось - надало необхідний матеріал. З керуючої компанії - безпосередньо робота по відновленню шиферного покриття. На цьому будинку замінили близько 200 м.кв. шиферу.

Серед важливих робіт залишилися і ремонт міжпанельних швів, їх цього року КК відремонтувала близько 1800 м.п. Такі роботи дуже важливі для комфортного проходження осінньо-зимового періоду. В першу чергу для формування планів до уваги бралися заявки від мешканців. Ремонти виконані за накопичені на будинках кошти.

Фахівці - слюсарі і зварювальники - замінили 3580 м.п. інженерних мереж (труби водопостачання, опалення). Це дуже важливий етап підготовки до зими, яка за всіма експертними прогнозами обіцяла бути складною.

“Місто для людей” у Запоріжжі підбиває підсумки 2022 року, фото-11

Запуск опалення - найвідповідальніший етап року для всіх комунальників, пройшов в Запоріжжі непросто. Коли ворожий обстріл по енергетичній інфраструктурі країни занурив багато міст, в тому числі і Запоріжжя, в блекаут на декілька годин, це вплинуло на роботу котелен. Сталось це, коли запуск опалення уже відбувся і тепло було подано мешканцям до квартир. Електрику швидко відновили, але наладку опалення (стравлювання повітряних пробок, реагування на заявки мешканців щодо опалення) довелось фактично проводити повторно. Бригади слюсарів, аварійні бригади працювали без відпочинку, без вихідних, бо не могли залишити мешканців без тепла.

Фактично завчасна заміна інженерних мереж та 4000 одиниць запірної арматури допомогла попередити велику кількість аварій.

Фахівці “Місто для людей” припускали, що зима може бути дуже складною і в контексті електропостачання, тому ретельно готували внутрішньобудинкові електромережі, за які відповідають. Знаючи, що при настанні холодів мешканці ймовірно вмикатимуть електроприлади для опалення, а отже будуть навантажувати мережу, електромонтери зробили все залежне від них, щоб захистити мешканців від потенційних аварій. Для початку електрики провели технічний огляд обладнання, за яке вони відповідають. На основі цього технічного огляду склали робочий план, виконали профілактику та замінили більше 3300 м.п. електромереж. Стан внутрішньобудинкових мереж не впливає на електропостачання при загальних віялових відключеннях, але від нього дуже залежить кількість аварій, яку фахівці мінімізували.

“Місто для людей” у Запоріжжі підбиває підсумки 2022 року, фото-12

Серед інших робіт були також і ремонти під’їздів та вхідних груп. Цього року муляри-штукатури відремонтували 16 під’їздів та 69 вхідних груп в будинках, що обслуговує “Місто для людей”. Ці роботи також виконуються за накопичені на будинку кошти за статтею “поточний ремонт”.

На початку року, коли всі ще не отямилися від шоку початку війни платежі дійсно відчутно знизилися. Проте через деякий час рівень оплат нормалізувався. Всі ремонтні роботи виконуються за накопичені на будинках кошти, тому в керуючій компанії дякують за сплачені рахунки за утримання багатоквартирного будинку. Завдяки відповідальним запоріжцям, які турбуються про своє власне житло, навіть якщо тимчасово покинули місто, які сплачують комірне - вдалося підготувати будинки до складної зими, наскільки це можливо.

Довідково:

Залишити заявку можна звернувшись до керуючої компанії за номером колл-центру “Місто для людей” в Запоріжжі 067 400 1008. Аварійна служба працює цілодобово і готова допомогти навіть у комендантську годину.

В офісі компанії працює Центр обслуговування клієнтів, де можна вирішити юридичні, організаційні питання, отримати довідку, зробити заявку тощо.

Також залишити планову заявку, висловити побажання чи зауваження, замовити консультацію щодо укладання договору можна, заповнивши форму зворотного зв’язку на сайті керуючої компанії https://mdl.com.ua/.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Місто для людей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...