• Головна
  • Гуманітарно-інформаційний центр Запоріжжя
Новини компаній
17:00, 9 грудня 2022 р.

Гуманітарно-інформаційний центр Запоріжжя

Новини компаній

Після початку повномасштабного вторгнення на територію України, було створено Гуманітарно-інформаційний центр в м. Запоріжжя. В кінці лютого 2022 року розпочалось структурне оформлення центру, як системного хабу. Основною метою центру є поєднання зусиль та можливостей тих, хто зацікавлений у налагодженні допомоги особам, постраждалим від війни в Запоріжжі та запорізькій області. 

За станом на грудень 2022 року Гуманітарно-інформаційний центр залучив до співпраці 39 партнерів, серед яких державні, комерційні, благодійні та громадські організації. Чисельність працівників та волонтерів, які щодня допомагають у реалізації проєктів становить 67 чоловік, і кожного дня ця кількість зростає. 

Зараз центр реалізовує 7 проєктів:

  • Гуманітарний проєкт “Стратегічний запас” - формування стратегічного запасу продуктів і речей першої необхідності на випадок надзвичайної ситуації.

  • Проєкт “Логістика” - створення бази складської нерухомості та надання допомоги щодо розміщення вантажів організаціям, які задіяні у сфері гуманітарної допомоги.

  • Соціальний проєкт “Школа волонтерів” - створення практичного курсу з підвищення ефективності волонтерської діяльності.

  • Гуманітарний проєкт “Теплі долоні” - розробка та впровадження ефективного механізму розподілу гуманітарної допомоги.

  • Соціальний проєкт “Твоя оселя” - допомога біженцям (ВПО) з отриманням тимчасового та постійного житла.

  • Гуманітарний проєкт “Адресна допомога” - надання інформації щодо отримання адресної допомоги.

  • Соціально-інформаційний проєкт “Інфоканал” - оперативне надання населенню достовірної інформації з питань гуманітарної допомоги, прав ВПО, житла, виїзду за кордон, юридичних питання у воєнний час тощо..

Учасники Гуманітарно-інформаційного центру регулярно беруть участь у різноманітних заходах, один з яких пройшов нещодавно та був присвячений Міжнародному дню волонтерів. Зі вступним словом до присутніх звернувся керівник Гуманітарно-інформаційного центру Костянтин Гургура:

— Дуже радий вітати всіх присутніх та мати можливість привітати вас із Міжнародним днем волонтерів, – сказав він. – Цікаво, що Міжнародний день волонтерів відзначається напередодні Дня збройних сил України. Я впевнений, що це не випадковий збіг. Тому що саме в нашій воюючій за свою свободу та незалежність країні волонтери продемонстрували найвищий рівень організованості, заповзятливості та готовності до самопожертви, доставляючи на фронт все найнеобхідніше. Водночас вони, ризикуючи життям, їздять у прифронтову зону та на окуповані території, евакуювали звідти людей. І не менш значний обсяг роботи робиться тут, у місті, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам, іншим соціально не захищеним категоріям населення. Дякую вам за вашу роботу та самовідданість. Впевнений, що нашій наступній великiй зустрічі передуватиме наша спільна Перемога

Під час зустрічі були вручені почесні грамоти більш ніж ста волонтерам та керівникам волонтерських організацій, фондів, установ та підприємств.

Гуманітарно-інформаційний центр Запоріжжя, фото-1

На сьогоднішній день Гуманітарно-інформаційний центр Запоріжжя це:

  • більш ніж 3300 тонн стратегічного запасу продовольства, серед яких продукти та речі першої необхідності;

  • більше 25 000 родин, які отримали допомогу - продукти, засоби гігієни, одяг, дитячі іграшки та інші речі на суму 2 500 000 грн;

  • більше 20 000 інформаційних переглядів щоденно, задля подальшого інформування населення тільки перевіреною інформацією з довірених джерел.

  • безоплатно надані складські приміщення та послуги зберігання в еквіваленті 650 000 грн;

  • 5 проведених семінарів, які пройшли 102 волонтери.

Центр відкритий до співпраці з комерційними та громадськими організаціями, індивідуальними волонтерами, благодійними фондами та всіма, хто має бажання допомагати. Залишити заявку на співпрацю можна у формі зворотнього зв’язку сайті центру - https://infocentr.zp.ua/#form

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...