• Головна
  • Депутати Запорізької міськради стали на захист російської православної церкви
Політичні новини
18:10, 7 грудня 2022 р.

Депутати Запорізької міськради стали на захист російської православної церкви

Політичні новини

Більшість депутатів Запорізької міськради не підтримали пропозицію щодо заборони російської православної церкви в Україні. Звернутись до центральної влади з ініціативою заборонити діяльність рпц та залежних від неї організацій сьогодні на сесії міськради запропонувала фракція «Європейська Солідарність». 

Але народні обранці з інших партій відмовились підтримувати це звернення. 

В «Європейській Солідарності» наголошують: ця ганебна ситуація показує, що деякі депутати все ще чекають приходу «руського міра»:

«Російська церква повсимістно виправдовує війну в Україні. Вона виправдовує вбивства людей в Україні і вона виправдовує військову агресію путіна в Україні. Батюшки, єпископи та інші сани російської православної церкви в Україні з великою вірогідністю є агентами кремля і їх точно треба заборонити. Мені не зрозуміло, на що посилаються і на що розраховують депутати Запорізької міської ради, які проголосували проти цієї пропозиції. Можливо вони також є агентами кремля і чекають приходу руського міру в Запоріжжі?», - коментує голова фракції «Європйеська Солідарність» в Запорізькій міській раді Микола Бєлий.

Фракція «Європейська Солідарність» пропонувала колегам звернутись  до центральної влади з вимогами:

- ухвалити закон, яким російська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні; 

- забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання у автокефальній помісній Православній Церкві України.

Проте з 50 присутніх на сесії депутатів лише 23 зійшлися в думці, що російській церкві не місце в Україні. Результати поіменного голосування:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Фракція Європейська Солідарність #Микола Бєлий #заборона російської православної церкви
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...