• Головна
  • Лікування зору в Запорізькій обласній клінічній лікарні
Новини компаній
17:00, 5 грудня 2022 р.

Лікування зору в Запорізькій обласній клінічній лікарні

Новини компаній

Інтравітреальна ін’єкція (ІВІ) - являє собою один із методів хірургічного лікування сітківки ока за допомогою ін’єкцій. Це метод введення лікарського препарату всередину склоподібного тіла, що дає змогу обробити уражену ділянку. Перед цим обов’язково проводиться передопераційна підготовка, оскільки будь-яке проникнення в око є не менш небезпечним від хірургічного втручання.

Така процедура буде доречною в тому випадку, коли краплі та мазі не приносять бажаного результату, тобто, - при загостренні очної патології. Це відбувається за рахунок того, що особливості будови ока створюють певний бар’єр та не дозволяють речовині потрапити до вени або м’язу. Ін’єкція дозволяє зберегти концентрацію бар’єру високою від двох до п’яти тижнів.

Лікування зору в Запорізькій обласній клінічній лікарні, фото-1

В яких випадках призначається процедура?

Першочергово пацієнт має пройти первинну діагностику, отримати підтвердження свого діагнозу та розуміння того, що є доцільність проведення ін’єкції ока. ІВІ призначають при наступних патологіях:

  • діабетична макулярна набряклість (потовщення макули);
  • тромбоз судин центральної частини сітківки;
  • ендофтальміт (запалення внутрішньої частини ока);
  • макулодистрофія, що розвивається через вік;
  • діабетична ретинопатія, як наслідок цукрового діабету.

Ін’єкції проводяться лікарем-офтальмологом в стерильних умовах та з дотриманням всіх необхідних норм, зумовлених анатомічними особливостями ока. Першочергово перед процедурою лікар оглядає пацієнта й лише після цього робиться укол в очне яблуко. У своїй роботі фахівці ЗОКЛ використовують препарат «Eylea» – це єдиний сертифікований препарат в Україні. Завдяки розчинам із групи «Eylea», пацієнту вдається зберегти досягнуті анатомічні показники та показники зору. Таке лікування дозволяє повністю усунути проблему та відновити зір.

Серед важливих моментів - протипоказання, які можуть стати на заваді для проведення такої процедури. До групи ризику входять пацієнти з алергією на речовини, які містяться у складі ін’єкції, а також ті, хто страждає на серцево-судинні захворювання.

Маніпуляція не потребує загального наркозу, перед процедурою буде цілком достатньо знеболювальних крапель. Тривалість процедури займає близько 10 хвилин. Після ін’єкції лікар може призначити приймати антибактеріальні засоби протягом декількох днів.

Лікування зору в Запорізькій обласній клінічній лікарні, фото-2

До переваг інтравітреальної ін’єкції відноситься:

  • висока ефективність;
  • відсутність швів та інших фіксацій проколу;
  • безболісність завдяки анестезії.

Багатьох лякає процедура очних уколів, але часто вона є єдиним способом приборкати патологію. Не варто боятися цієї процедури - фахівець зробить необхідні маніпуляції максимально швидко з мінімумом неприємних відчуттів та дискомфорту. За рекомендаціями лікарів таку процедуру слід робити не рідше 8 разів на рік.

Лікування зору в Запорізькій обласній клінічній лікарні, фото-3

Фахівці Центру мікрохірургії ока Запорізької обласної клінічної лікарні мають вагомий досвід не лише в діагностиці, але й в ефективному лікуванні органів зору, із задіянням найсучасніших методик до яких відносяться інтравітреальні ін’єкції.

Тому, якщо у вас внутрішньоочний тиск, ретинопатія, дегенеративні зміни макули – не зволікайте візит до офтальмолога, звертайтеся до відділення мікрохірургії ока Запорізької обласної клінічної лікарні. Телефонуйте за номерами контакт-центру, та записуйтесь на консультацію до кращих офтальмологів області.

Бережіть себе та будьте здорові!

Телефони контакт-центру:

(068) 812-97-76

(066) 146 03 17

Сайт: https://zokb.org.ua/?lang=uk

Фейсбук: https://www.facebook.com/zokb.official

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька обласна клінічна лікарня #Інтравітреальна ін’єкція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...