• Головна
  • Міфи про професію вчителя та репетитора
Новини компаній
15:00, 28 листопада 2022 р.

Міфи про професію вчителя та репетитора

Новини компаній

Професії вчителя та репетитора наповнені міфами як правдивими, так і безглуздими. Стереотипи які є і зараз заважають комунікації між викладачами та учнями. 

Репетиторами можуть бути й учні випускних класів, й студенти. Та через міфи багато хто боїться іти в цю сферу. 

P686y_jasWYTpfNPIZmajUelj2sLxOULbcSu0k-DxWFHHA6CkFkk6b5QtRedzwEt-rIvtgLnmq4z2s8p1l9o37c3Pp2FDWaEB5HLDq3-nJljS-tHy845MVbNRs73eh6UwFqT1vcNOIzHPQhLqHPVHt01TMZlZLPFircRH6Ea28yiuDYwAwD5_6npvvvCeA

Підготовлено за підтримку сайту для репетиторів BUKI

Вчителі кожен рік навчають одному й тому самому.

Ні, це не так.  Навчальна програма змінюється за вимогами стандартів базової середньої освіти. Викладач повинен спочатку сам вивчити програму усіх класів перед тим як навчати учнів. 

Отже, кожен рік програма оновлюється, а значить і репетиторам потрібно вивчати нове, щоб відповідати їй та вчити учнів потрібному.

Між учнями та вчителем не може бути дружніх стосунків.

Це не вірне мислення, навпаки краще коли учень бачить в викладачі друга. Відчуття комфорту та довіра до вчителя викликає більшу зацікавленість у предметі. Також повага, бажання прислухатись до слів та порад, буде корисним як для викладача, так і для учня.

Коли вчитель або репетитор ставиться до студента нейтрально та професійно, може привести до страху помилитись зі сторони учня.

Професія вчителя малооплачувана 

Вчитель - популярна професія та у деяких закладах навіть дефіцитна, не раз трапляється таке що один вчитель викладає одразу декілька предметів у котрих навіть не спеціалізується. Кожна спеціальність яка потрібна в сучасному суспільстві не буде мати малу заробітну плату. Теж саме й стосується викладачів.

Репетиторство не потрібне. Навчати обов’язок школи.

Не кожен учень може засвоїти матеріал який проходять за 2-3 уроки. Вчитель попросту не встигає пояснить кожному учню той момент який не зрозумілий. Репетитор же повністю посвячує урок одному учню, тим самим пояснює не зрозумілий матеріал з усіма подробицями на які не вистачає часу вчителю.

Не треба нехтувати репетиторством, воно потрібне як і інші професії. Тож міф не правдивий.

Репетитора легко підібрати лише глянувши у резюме.

Підібрати репетитора знаючи про нього лише те що написано в резюме не можливо. Він попросту не буде відповідати критеріям які повинні бути для навчання того чи іншого учня. Про репетитора можна багато чого дізнатись через відгуки його минулих клієнтів. Завжди краще дізнатись про його методи навчання аби потім не стало ще більш проблем у предметі.

Навчання це завжди складно

Не кожен може навчити та взяти відповідальність за дітей.  У професії вчителя повинна бути дисципліна та відповідальність, а також хороша комунікація і багато терпіння особливо для тих хто навчає молодші класи. Потрібно чітко і правильно доносить матеріал до учнів, що витрачає немало зусиль. Окрім цього вчитель працює ще й дома замість відпочинку. Перевірка зошитів, пошук додаткового матеріалу (особливо під час дистанційного навчання) все це також обов’язки викладача. Та й не рідко зустрічаються “складні учні” до яких повинен бути особливий підхід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Букі #Buki #Буки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...