• Головна
  • Як виглядає лікарня у Вільнянську, яку вночі обстріляли росіяни, - ФОТОРЕПОРТАЖ
13:06, 23 листопада 2022 р.

Як виглядає лікарня у Вільнянську, яку вночі обстріляли росіяни, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Як виглядає лікарня у Вільнянську, яку вночі обстріляли росіяни, - ФОТОРЕПОРТАЖ

О 2:25 ночі рятувальники отримали повідомлення про влучання двох ракет на території Вільнянської центральної районної лікарні. Зруйнована частина пологового відділення,  пошкоджено поліклініку, блок хірургії, реанімації, лабораторія. Прибувши на місце події рятувальники почали аварійно-рятувальні роботи, з-під завалів деблокували лікаря, за допомогою автодрабини зняли з другого поверху породіллю та знайшли тіло новонародженої дитини  якій було лише 2 дні. 

Далі в репортажі 061. 

Головний лікар КНП "Вільнянської багатопрофільної лікарні" Олег Іващенко каже, що лікарня обслуговувала Вільнянщину та Запорізький район. В минулому році тут народилось 167 немовлят, в цьому - 145. Але після нічної атаки приймати пологи тут більше не будуть. Жінок будуть відправляти у Запоріжжя. 

"Завдання номер 1 - відновити теплопостачання. Зробимо тепло, а потім будемо думати, як оптимізувати її", - сказав він. 

Наразі тривають аварійно-рятувальні роботи, розбираються конструкції зруйнованих будівель. 

На момент ракетного удару в лікарні було не багато пацієнтів. Наприклад, в дитячому відділенні не було зовсім. Зараз, за словами міської голови Вільнянська Наталі Мусієнко,  частину пацієнтів відправили лікуватись додому, в терапії залишилось троє людей, в хірургії - 2, з реанімації всіх перевезли до Запоріжжя. 

Вона каже, що вночі, буквально одразу після ракетного влучання, їй зателефонувати завідувачка одного з відділень та повідомила, що під завалами  є люди, які не можуть вибратися. 

У пологовому відділені згаходилась лише одна жінка, яка приїхала з Новомиколаївки та два дні тому народила синочка, якого назвали Кирило. Породілля жива, вночі намагалась відшукати свою дитину, але не змогла. Тіло хлопчика на підлозі знайшли рятувальники.   

"З жінкою наразі працюють психологи", - кажуть лікарі та додають, якби не ракетний удар, мамочку та сина планували виписувати. 

"Частина будівлі лікарні зруйнована. Під завалами залишилось і обладнання, вартістю 2 млн гривень, яке не так давно купили. Завали розберемо, прокладемо нову теплотрасу… Зараз закриваємо вікна. Частина лікарні без тепла, частина без світла", - говорить міська голова. 

На місце події також для допомоги прибули волонтери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #ракета #ДСНС #Вільнянськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...