• Головна
  • У Запоріжжі нараховується поки лише 16 «Пунктів незламності»: у міськраді обіцяють збільшити їх кількість за рахунок ТІЦів
12:54, 23 листопада 2022 р.

У Запоріжжі нараховується поки лише 16 «Пунктів незламності»: у міськраді обіцяють збільшити їх кількість за рахунок ТІЦів

У Запоріжжі нараховується поки лише 16 «Пунктів незламності»: у міськраді обіцяють збільшити їх кількість за рахунок ТІЦів

В Україні підготовлено вже більше 4 тисяч "Пунктів незламності", робота яких буде активуватися у випадку тривалої відсутності електроенергії в разі нових масованих російських ударів по інфраструктурі.

Про це повідомив у зверненні президент Володимир Зеленський, передає 061.

У самому Запоріжжі нараховується поки що лише 16 так званих «Пунктів Незламності» і лише у двох районах міста – Дніпровському та Заводському.У майбутньому їх кількість буде зростати.

З тих 16, що наявні зараз – 4 школи та дитячі садки,2 супермаркети, 2 пожежні частини ДСНС, 2 мобільні пункти ДСНС, 3 АЗС, 1 державна адміністрація, 1 точка видачі «Розетка» та 1 банк.

У міськраді запевняють, що таких центрів невдовзі стане більше, бо влада вже півроку облаштовує територіальні інформаційні центри (ТІЦи).Саме туди люди зможуть прийти, щоб зігрітись, отримати харчування, ліки, зарядити свої телефони і павербанки та прийняти теплий душ.

«Таких ТІЦів у Запоріжжі 107, і єдине, чого частині з них поки що не вистачає для того, щоб стати повноцінними Пунктами Незламності - це генератори. Процес оснащення всіх ТІЦів автономним генераторами наразі триває. Для цього мизокрема заручаємося підтримкою наших міжнародних партнерів. Кожен обладнаний генератором ТІЦ - це вже Пункт Незламності», - пояснює секретар міськради Анатолій Куртєв.

В Офісі Президента наголошують про те, що якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота "Пунктів незламності". Там усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно і цілодобово.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області більше 24 тисяч родин все ще залишаються без світла

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пункти незламності #електрика #генератори #допомога #укриття #населення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...