• Головна
  • Ворог взяв в заручники понад 550 мешканців Запорізької області
09:38, 22 листопада 2022 р.

Ворог взяв в заручники понад 550 мешканців Запорізької області

Загарбник викрав 559 мешканців Запорізької області.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

За його словами, 219 з них - досі перебувають у заручниках.

Декого з людей тримають в полоні вже кілька місяців. Нагадаємо, в полоні з весни перебуває мер Дніпрорудного Євген Матвєєв та перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк.

Наразі відомо про 13 неповнолітніх, захоплених у заручники, з них 7 вдалося повернути.

Аби тиснути на місцеве населення захоплених громад, примусити до співпраці або заволодіти статками у полоні росіян опинилися 53 представники місцевої влади, з них звільнено 50. У руки ворога потрапили 41 підприємець і лише 27 нараді вдалось повернути. Із 43 керівників підприємств, установ, організацій звільнено 31. Жертвами терористичної діяльність росіян на території Запорізької області стали навіть два журналіста, яких вдалось врятувати, та 5 адвокатів - лише двоє наразі визволені.

В ОВА просять повідомляьи про всі випадки, якщо стали свідками захоплення рідних, близьких, знайомих, активістів, журналістів та людей будь-яких професій для того, щоб допомогти їм повернутися із полону. Завдяки зверненням громадян правоохоронні органи відкривають кримінальні провадження, відбувається фіксація даних, які у подальшому передаються безпосередньо і у Національне бюро пошуку, і Уповноваженому з прав людини.

Повідомити дані особи, яку взяли в заручники на цілодобову «гарячу лінію» Запорізької обласної військової адміністрації за телефоном 0 800 503-508 або заповнивши гугл-форму

https://forms.gle/1WGoDx2hzSEV6b2JA 

Повідомити дані особи, яку взяли в заручники в приймальню Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за телефоном 0 800 501-720.

Звернутись до Служби безпеки України для внесення відомостей про викрадення людини окупантами в Єдиний реєстр досудових розслідувань за телефонами (061)239-60-40, (061)225-23-38.

Залишити звернення про особу, яку взяли в заручники на «гарячу лінію» Міжнародного Комітету Червоного Хреста за телефоном 0 800 300-155.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Полон #рф #ворог
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...