• Головна
  • Запорізька прокуратура через суд домагається знесення самочинно збудованого об`єкта нерухомості на центральному проспекті
15:57, 21 листопада 2022 р.

Запорізька прокуратура через суд домагається знесення самочинно збудованого об`єкта нерухомості на центральному проспекті

Запорізька прокуратура через суд домагається знесення самочинно збудованого об`єкта нерухомості на центральному проспекті

Вознесенівська окружна прокуратури міста Запоріжжя в інтересах Запорізької обласної державної адміністрації вимагає у судовому порядку приватну фірму знести самочинно збудовані паркан та об`єкт нерухомого майна на проспекті Соборному.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що ДП Запорізький державний центр науки, інновацій та інформатизації у постійному користуванні якого перебуває земельна ділянка по проспекту Соборному, 77 ще 10 років тому уклав з ТОВ Науково-виробниче підприємство АВЕРС договір про спільну діяльність. Метою якого є спільне будівництво офісно - торгівельної будівлі, а так званий внесок ДП Запорізький державний центр науки, інновацій та інформатизації полягає у передачі права користування земельною ділянкою ТОВ "НВП "АВЕРС" .

Цікаво, що вказаний договір про спільну діяльність укладено незважаючи на те, що правом розпорядження земельною ділянкою, яка перебуває у постійному користуванні державного підприємства відповідно до земельного законодавства надано виключно Запорізькій обласній державній адміністрації. Рішенням господарського суду Запорізької договір про спільну діяльність між ДП ЗДЦНІІ та ТОВ "НВП "АВЕРС" визнано недійсним.

Саме тому прокуратура вимагає Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство «Аверс» знести самочинно збудовані паркан та об`єкт нерухомого майна: незавершене будівництво, офісно-торгівельний центр, нежитлове приміщення, площею 545,3 кв.м.

Також прокуратура вимагає повернути Запорізькій обласній державній адміністрації земельну ділянку вартістю в 80 мільйонів гривень і площею 0,2612 га.

ТОВ “НВК “Аверс” належить Тамілі Стаднік з Дніпрорудного, керує фірмою Альона Бідненко. Фірма займається поставками різних інструментів для роботи.

Підготовче засідання назначено на 22 листопада 2022 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що департамент ЖКГ без конкурсу віддав підряд в 8 мільйонів гривень фірмі, директор якої проходив обвинуваченим у крадіжці.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#незаконне будівництво #офісно-торгівельний центр #Аверс #прокуратура #ЗОГА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...