• Головна
  • В Запоріжжі затримали "кримінального авторитета", який "кришував" наркобізнес та займався вимаганням
18:09, 17 листопада 2022 р.

В Запоріжжі затримали "кримінального авторитета", який "кришував" наркобізнес та займався вимаганням

В Запоріжжі затримали "кримінального авторитета", який "кришував" наркобізнес та займався вимаганням

57-річний житель Запоріжжя організував злочинне угруповання з числа раніше засуджених, які займались "кришувнням" наркобізнесу та вимаганням на замовлення. Лідер угруповання та троє його учасників затримані. 

Про це повідомили в облуправлінні поліції.

Чоловік, що має за плечима кілька термінів за вчинення особливо тяжких злочинів, користуючись "авторитетом" у кримінальному середовищі, організував злочинне угруповання. За інформацією обласної прокуратури, він підшукував осіб, які займаються незаконним обігом наркотиків, та отримував від них частину грошей від "прибутку". Фігурант вимагав від наркоділків працювати за його умовами в обмін на сприяння у розвитку їх наркобізнесу.

На підставі отриманих доказів «кримінальному авторитету» повідомили про підозру за поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1) та незаконні операції зі зброєю (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Раніше лідер угруповання та троє його учасників отримали підозру за фактом вимагання та заволодіння авто (ч. 4 ст. 189 та ч. 3 ст. 289 ККУ).

За вказівкою лідера угруповання підозрювані вимагали від мешканця Запоріжжя 1 500 доларів США та 10 000 гривень неіснуючого боргу. Спочатку вони йому погрожували, а потім побили та викрали авто. 

"Кримінальний авторитет" є підсудним у справі про викрадення людини. Разом зі спільником вивезли потерпілого за місто, били, та вимагали 100 000 гривень. Від отриманих травм потерпілий помер. Щоби приховати сліди злочину, вони завернули тіло у килим та скинули в озеро.

"Кримінальний авторитет" та двоє членів угрупування перебувають під вартою, ще один фігурант — під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваним може загрожувати до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як раніше писав 061, у Запорізькій області поліція отримала 18 звернень про руйнування цивільної інфраструктури.

В Запоріжжі затримали "кримінального авторитета", який "кришував" наркобізнес та займався вимаганням , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кримінальний авторитет #вимагання #наркобізнес #поліція #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...