• Головна
  • Евакуація, ситуація на ЗАЕС і підготовка пунктів обігріву: голова ЗОВА розказав про ситуацію в Запорізькому регіоні
19:44, 13 листопада 2022 р.

Евакуація, ситуація на ЗАЕС і підготовка пунктів обігріву: голова ЗОВА розказав про ситуацію в Запорізькому регіоні

Евакуація, ситуація на ЗАЕС і підготовка пунктів обігріву: голова ЗОВА розказав про ситуацію в Запорізькому регіоні

Населені пункти по лінії зіткнення під ворожим вогнем: за добу зафіксовано більше 50 обстрілів громад на Запоріжжі.

Про це повідомив голова ЗОВА Олександр Старух в етері всеукраїнського телемарафону, передає 061.

Попри невпинні обстріли людям вдається виїжджати з тимчасово окупованих територій: за добу 152 людини, з яких 35 діти прибули до обласного центру. До обстрілу гуманітарної колони мали змогу заїхати близько 1500 людей за добу. За повідомленням ЗОВА, близько 70% населення проживає на підконтрольній Україні території. Частково газогони окупанти відновили, але складна ситуація з опаленням та газопостачанням залишається у Василівському та Пологівському районі.

Голова ЗОВА також повідомив подробиці наслідків падіння рештків ракети вчора в одному з районів Запоріжжя. На щастя, ніхто з містян не постраждав, були лише пошкоджені декілька приватних гаражів. Більшість людей, що знаходилась в зоні поблизу падіння ракети, поїхали до свої друзів і рідних, а частину розселили до центрів ТІЦ під час роботи зі знешкодження боєприпасу.

Щодо Запорізької АЕС, то атомна станція не працює і не поставляє енергетику. Окупанти тиснуть на колектив станції, там все ще тримають важку техніку.

«Кожен тиждень виникають ситуації, коли дроти, що ведуть з України з неокупованої частини псуються в результаті обстрілів з російської сторони і треба вмикати генератори, а це завжди такий тонкий лід. Ситуація продовжує залишатися напруженою, ми знаємо, що якщо не буде запущено станцію, хоча б одного реактору, то не буде тепла у всьому місті. Має бути справна лінія електромереж на вихід, наразі більшість дротів перебита. Атомна станція має бути підключена до великої енергосистеми, щоб гігават, який є в потужності атомної станції безпосередньо працював», - прокоментував Старух.

Всі заплановані заходи з підготовки до зими в громадах успішно завершено. На лінії зіткнення громади завдяки субвенції закуповують деревину для твердопаливних печей, а у містах вже підготували пункти обігріву, де люди зможуть зігрітися та приготувати їжу.

«В умовах війни ми маємо бути готові до надзвичайної ситуації в будь-який момент. Звичайно, що такі ситуації можуть виникати і надалі ми усі миємо бути готові до швидкого реагування. Події останньої доби з ситуацією з цією касетною ракетою показали, що люди вже навчені і можуть оперативно реагувати», - зазначив очільник регіону.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за місяць через Василівку окупанти випустили всього 1057 людей.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#евакуація #ЗАЕС #Енергодар #обстріли #зима #критична інфраструктура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...