• Головна
  • Вчителя із Запорізької області незаконно викрали і вивезли до Росії
20:45, 10 листопада 2022 р.

Вчителя із Запорізької області незаконно викрали і вивезли до Росії

Вчителя із Запорізької області незаконно викрали і вивезли до Росії

Amnesty International задокументувала шість випадків, у яких російські чи контрольовані Росією сили безпідставно затримували людей після попередньої процедури фільтрації. В одному з них ідеться про вчителя із Запорізької області.

Про це повідомляється в доповіді Amnesty International, передає 061.

Amnesty International провела інтерв’ю з цивільними українцями й українками з Харківської, Запорізької та Херсонської областей, а також із інших частин Донецької та Луганської областей. Ці люди покинули свої домівки з різних причин, серед яких було побоювання щодо безпідставного затримання російськими солдатами та примусовий військовий призов з боку контрольованою Росією влади «ДНР» чи «Луганської народної республіки» («ЛНР»). Обставини, за яких їм доводилося тікати, значно відрізнялися. Згідно з міжнародним правом, держава-окупант – а саме такою була Росія на цих територіях – не може брати на себе відповідальність за евакуацію задля безпеки населення, якщо вона сама, здійснюючи такі протиправні дії, як безпідставні затримання та примусовий військовий призов, винна у створенні небезпечного середовища та кризи переселенства.

Станом на кінець жовтня 2022 року ще двох чоловіків і жінку, чиї історії документувала Amnesty, швидше за все, досі не звільнили, а в рідних дуже мало інформації про їхнє місцеперебування, обставини чи підстави затримання. До цієї доповіді також ввійшли два додаткові випадки із затриманням: в одному йдеться про 17-річного хлопця, якого безпідставно затримали та катували в Ізюмі, в іншому – про 43- річного вчителя з Запорізької області, якого викрали та вивезли до Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі п’яні мобілізовані зарізали корів, викрали машину та відкрили стрілянину по своїм.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вчитель #окупанти #фільтрація #викрадення #вивезення #росія #порушення міжнародного права
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...