• Головна
  • Розробники запорізького літака-розвідника спростовують інформацію про збір коштів
10:50, 1 листопада 2022 р.

Розробники запорізького літака-розвідника спростовують інформацію про збір коштів

Розробники запорізького літака-розвідника спростовують інформацію про збір коштів

В Запоріжжі команда розробників дійсно працює над виробництвом розвідувального комплексу для військових, але збір коштів на цей проект не оголошували. Поки реалізація проекту відбувається за власні кошти розробників.

Про це 061 повідомили розробники літака-розвідника.

Запорізький волонтер Максим Терещенко оприлюднив  в соцмережі інформацію про розробку літака-розвідника FALCO та оголосив збір грошей на виробництво одного комплексу. Але розробники кажуть, що офіційна назва комплексу "Домаха".

- Комплекс на сегодняшний день имеет официальное название "Домаха". ( о чем, видимо, не знал М. Терещенко к 29.10.2022 года), которому никто не давал полномочия освещать данный проект в соцсетях. Связано это было с безопасностью группы разработчиков. О таких разработках информация поступает только после внедрения Комплекса в войска и завершения создания инфраструктуры и цикла производства. Данный комплекс разрабатывался с 2014 года и был показан Руководству одной из артиллерийских частей. После сделанных замечаний (только на данный момент - октябрь 2022 года) проведены доработки программного и аппаратного обеспечения, которые позволят применять данный Комплекс на передовой, - написав керівник БФ "Слідопит" Сергій Глазунов. 

Як повідомили 061 розробники, зараз комплекс "Домаха" на завершальній стадії розробки і проходить сертифікацію. Після отримання всіх необхідних документів літаки-розвідника запорізького виробництва будуть передавати військовим. 

Ось кадри з тестування літака-розвідника "Домаха":

Як раніше писав 061, Запорізький суд погодився заочно відправити в СІЗО молодого чоловіка, що погодився працювати з окупантами в «народній міліції» в Токмаку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#літак-розвідувальник #Запоріжжя #Домаха #безпілотник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...