• Головна
  • У Запоріжжі водію вдалося уникнути штрафа за п’яне водіння через плутаницю з адресами
16:34, 30 жовтня 2022 р.

У Запоріжжі водію вдалося уникнути штрафа за п’яне водіння через плутаницю з адресами

У Запоріжжі водію вдалося уникнути штрафа за п’яне водіння через плутаницю з адресами

Ленінський районний суд міста Запоріжжя (суд досі не було перейменовано) закрив адміністративне провадження проти місцевого мешканця, на якого поліція склала протокол за керування авто у стані сп’яніння.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що сама подія сталася 25 жовтня ще минулого року згідно адмінпротоколу на вулиці Сонячній у Запорізькому районі. За кермом автомобіля марки «Toyota RAV 4» патрульні інспектори побачили чоловіка, що перебував у стані алкогольного сп`яніння. Огляд проводився із застосуванням спеціального технічного приладу Alcotester Drager 6820, результат становив 2,61 проміле (при нормі 0,2 промілле).

Коли ж патрульні передали матеріали справи до суду, то  з’ясувалося, що це не той суд за підсудністю, а потім засідання ще довго не могли призначити через те, що незрозуміло було з протоколом, де саме сталася подія - по вулиця Сонячній, що у Жовтневому районі Запоріжжя, чи у Запорізькому районі. Також в матеріалах зазначалося про «Каширське шосе», яке довго не могли знайти по картах і писали запити до департаменту архітектури, районних адміністрацій, аби там сказали в якому саме районі знаходиться це шосе. Після довгого з’ясування і десятка запитів, стало відомо, що вулиця, яка в мережі інтернет зазначена як «Каширське шосе», в межах міста Запоріжжя має назву «вулиця Тиражна».

При розгляді справи, адвокати правопорушника зазначили, що насправді в матеріадах не міститься згадки, що його підзахисного зупиняли під час руху. Дані з боді камер патрульних також не зафіксували цього моменту, а один з інспекторів, що був на місці пояснив, що вони справді помітили рух цього автомобілю, але коли вже підїхали, то Toyota RAV 4 стояла на узбіччі. Також він розказав, що на місці відкрив додаток «Google Maps», в якому було зазначено місцезнаходження за адресою «вул. Сонячна, 2», проте згодом на адресу УПП ДПП в Запорізькій області надійшла постанова, в якій було зазначено, що вказаної адреси не існує. Чіткої адреси вчинення він не зазначив, пояснив, що події відбувалися на дорозі в бік м. Дніпро, близько 300 метрів в сторону міста.

У суді вирішили, що за відсутністю у справі доказів на підтвердження керування чоловіком авто та місця вчинення вказаного правопорушення, суд приходить до висновку про недоведеність його провини, а значить у діях відсутній склад адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі водій спровокував ДТП: в його крові виявили перевищення норми алкоголю в 12 разів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#П'яне керування #водій #адмінправопорушення #суд #розгляд #кримінальне провадження
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...