• Головна
  • Рада прийняла закон про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії: як голосували запорізькі нардепи
11:28, 21 жовтня 2022 р.

Рада прийняла закон про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії: як голосували запорізькі нардепи

Рада прийняла закон про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії: як голосували запорізькі нардепи

Верховна Ради України 19 жовтня 2022 року прийняла у другому читанні проект Закону щодо створення фонду ліквідації наслідків ( гуманітарних, соціальних, економічних), спричинених збройною агресією РФ проти України.

Про це повідомляє 061.

Гроші з фонду ліквідації наслідків збройної агресії підуть на будівництво, капремонт громадських будівель захисних споруд цивільного захисту; капремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаних з наданням послуг водо-, тепло-, електро- і газопостачання (які були зруйновані або пошкоджені внаслідок збройної агресії РФ); будівництво, реконструкцію, капремонт будівель для забезпечення житлом ВПО та осіб, які втратили житло внаслідок збройної агресії РФ.

Також передбачається закупівля медичного обладнання для лікарень, які постраждали від воєнних дій та/або були на тимчасово окупованій території та устаткування для шкіл, що знаходяться на територіях, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ;

Відомо, що кошти на цей фонд візьмуть з вилучення об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

На підтримку проекту виступили народні депутати, що представляють Запоріжжя та Запорізьку область – Сергій Штепа, Марина Нікітіна, Павло Мельник, Артем Кунаєв, Юлія Яцик. Генадій Касай та Євген Шевченко.

Нардеп з депутатської групи "Партія "За майбутнє" Сергій Мінько не голосував, а нардеп Михайло Крячко зі «СН», позафракційний Роман Соха, представники депутатської групи "Платформа за життя та мир" Володимир Кальцев та нардеп з окупованого Бердянська Олександр Пономарьов були відсутні на засіданні під час голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гроші #фонд #створення #кошти #відновлення #збройна агресія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...