• Головна
  • путін ввів "воєнний стан" на окупованих територіях України, в тому числі в Запорізькій області
19:13, 19 жовтня 2022 р.

путін ввів "воєнний стан" на окупованих територіях України, в тому числі в Запорізькій області

путін ввів "воєнний стан" на окупованих територіях України, в тому числі в Запорізькій області

Президент російської федерації володимир путін підписав указ про "введення військового стану" на тимчасово окупованих територіях України, які росія незаконно "приєднала" шляхом псевдореферендумів. Військовий стан в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" та окупованих частин Херсонської та Запорізької областей мають "запровадити" з 20 жовтня. 

Про це путін повідомив сьогодні, 19 жовтня, на засіданні радбезу, відповідний указ опубліковано на сайті кремля. 

Указ путіна про введення "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях прокоментував міський голова Мелітополя Іван Федоров.

- Жителі окупованих частин Запоріжжя, Херсонщини, Донецької та Луганської областей тепер лишилися навіть ілюзії безпеки. Загарбники будуть мобілізувати, красти і обмежувати свободу, прикриваючись воєнним станом, - написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

Очільник Мелітополя додав, що військовий стан передбачає введення особливого режиму в'їзду та виїзду на територію, а також обмеження свободи пересування нею; залучення цивільних до виконання робіт для потреб російських військ; вилучення необхідного для потреб рашистів майна в організацій та громадян; введення військової цензури у сфері комунікацій, а також контролю за телефонними переговорами.

На запровадження рф "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях України відреагували і в Офісі президента.

- Введення "воєнного стану" на окупованих територіях з боку рф варто розглядати лише як псевдолегалізацію мародерства та розграбування майна українців перед черговим "перегрупуванням". Для України це не змінює нічого: продовжуємо звільнення та деокупацію своїх територій, - заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, воєнний стан в Українї введено 24 лютого, він діє в тому числі і на рф окупованих територіях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#путін #воєнний стан #окупація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...