• Головна
  • Що таке система безпеки та як вона працює?
Новини компаній
11:00, 13 жовтня 2022 р.

Що таке система безпеки та як вона працює?

Новини компаній

Теперішній рівень технічного розвитку надав можливість використовувати електроніку для захисту. Це ефективно демонструють різноманітні системи безпеки для дому та багатьох інших об’єктів. Їх головне призначення – запобігти проникненню зловмисників до приміщення, забезпечити недоторканність майна та сповістити власника або відповідні служби про виникнення інциденту. Використання такого обладнання зможе гарантовано попередити не тільки факт крадіжки, але і самої спроби проникнути в житлове або офісне приміщення.

Сьогодні існує два типи охоронної сигналізації: дротова та бездротова, кожна з яких має як певні переваги, так і недоліки. Перший тип максимально надійний, але потребує складного монтажу, другий можна підключити самостійно але він вразливий до дії радіоперешкод та має обмеження щодо площини функціонування. Якщо вам необхідно провести встановлення систем безпеки, краще звернутися до фахівців, які підберуть оптимальний варіант обладнання з урахуванням усіх вимог.

Як влаштована система безпеки

Охоронна сигналізація – це сукупність технічних пристроїв, кожен з яких має своє призначення. Незалежно від типу, цей комплекс складається з декількох основних компонентів. Серед них варто зазначити

  • центральний блок управління та обробки інформації, так звана централь або хаб;

  • датчики руху та відкриття;

  • камери для відеоспостереження;

  • звуковий сповіщувач (в деяких моделях).

Крім цього, до складу системи безпеки та відеоспостереження можуть входити акумуляторна батарея великої ємності та стаціонарний відеореєстратор. Сигналізація, яка обслуговується охоронною компанією, є централізованою або пультовою. Система, яка надсилає повідомлення тільки власнику об’єкту, є автономною. В багатьох випадках, це впливає на рішення, як вибрати відповідну систему безпеки.

Принцип дії

В залежності від типу, охоронні сигналізації передають сигнал по-різному. Дротова використовує для цього кабелі телефонного зв’язку або спеціальний виділений канал. Завдяки цифровим технологіям, вона має високу надійність та інформативність. Деякі моделі обладнанні функцією зворотнього зв’язку з пультом моніторингу.

Бездротові, або GSM-системи використовують принцип радіозв’язку або технології Wi-Fi. При необхідності можна також задіяти канали мобільного зв’язку. Це значно дешевше, ніж обслуговування дротових моделей сигналізації, але потрібно контролювати працездатність радіоканалу: при його відсутності або наявних перешкодах передача сигналу тривоги буде неможливою.

Для фіксації факту спроби або безпосередньо проникнення в приміщення, що охороняється, призначені саме датчики, тому, від їх якості та кількості залежить рівень безпеки, в цілому. Безумовно, це те саме обладнання, що впливає на вартість системи безпеки, але економія в даному випадку не завжди виправдовується. В нашому інтернет-магазині ви знайдете різні моделі охоронних сигналізацій для будь-яких потреб, а їх вартість зможе задовольнити будь-якого покупця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Системи безпеки для дому #Охоронна сигналізація #Відеоспостереження #Встановлення сисем безпеки #Безпека #Pipl
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...