Новини компаній
14:09, 10 жовтня 2022 р.

Як вибрати міжкімнатні двері

Новини компаній

Не секрет, що бажання кожного – це гарна затишна квартира чи будинок, де створений та втілений у реальність інтер'єр приносить щоденну радість, тепло та особливу рідну атмосферу. Далеко не останню, а найімовірніше одну з головних ролей у формуванні індивідуального стилю грають міжкімнатні дерев’яні двері від компанії DveRoMan, що пропонує великий вибір якісних дверей у Києві.
Як функціонально значущий елемент інтер'єру, міжкімнатні двері повинні відповідати численним вимогам та правилам створення стильової спрямованості одночасно у двох суміжних приміщеннях. Вони повинні гармонувати однаково з обробкою стелі, стін, підлоги й перегукуватися з елементами декору за допомогою своєї форми, фурнітури, кольору та індивідуальних особливостей.

Вибір конструкції за способом відчинення

Щоб визначитись й зробити правильний вибір, слід ознайомитися з характеристиками того чи іншого варіанта міжкімнатних дверей. Спочатку правильний підхід, з погляду об'єктивної оцінки площі самого приміщення, допоможе зупинитися більш відповідної моделі. Спосіб відчинення дверей - одна з основних якостей, що вимагають особливої уваги.

За вказаним критерієм міжкімнатні двері поділяються на:

  • маятникові, що є конструкцією з можливістю відкривання у двох напрямках. Можуть бути одно-, та двостулкові й виробляться в основному зі скла, пластику, алюмінію (не є герметичними, у зв'язку з чим у житлових приміщеннях практично не використовуються). Основна сфера застосування маятникових дверей - громадські місця з необхідністю забезпечення підвищеної пропускної спроможності в обох напрямках;

  • односторонні двері - найпоширеніший та затребуваний варіант міжкімнатних дверей. Також можуть мати одне або два полотна з відкриванням в одну зі сторін, залежно від чого поділяються на ліві та праві. Відрізнити одну від іншої не складно - для цього слід стати з боку напряму відкривання і у разі необхідного розташування петель праворуч – двері праві, а ліворуч – відповідно ліві. Вагомий аргумент, що виключає застосування таких дверей у квартирі - її малі габарити;

  • розсувні двері, так звані двері-купе, являють собою одне або два полотна, що пересуваються вздовж стіни або перегородки. Дуже практичні, не вимагають місця та стають дедалі популярнішими. Принцип відкривання ґрунтується на наявності спеціальних напрямних - рейка, що встановлюються трьома способами: тільки вгорі, тільки внизу або зверху та знизу одночасно. Найбільш надійний та довговічний останній варіант, у той час, як естетичнішими виглядають двері, що пересуваються по верхній напрямній. Один із суттєвих «мінусів» розсувних дверей – це відсутність достатньої герметичності, внаслідок чого не забезпечується потрібна звуко- та світло ізоляція, відсутня перешкода для проникнення запахів;

  • складні двері, іменовані просто «гармошка», є конструкцією з декількох панелей, що складаються при відкриванні. Панелі з'єднані спеціальними петлями та пересуваються за допомогою ролика в більшості випадків по верхній рейці. Пересування відбувається плавно й практично безшумно завдяки підшипнику, вбудованого в роликовий механізм. Складні двері зручні для невеликої квартири, але недовговічні у зв'язку з великою кількістю сполучних елементів. Крім того, такі двері не забезпечують належну звуко- і теплоізоляцію.

Типи матеріалів для міжкімнатних дверей

Крім конструктивних особливостей відкриття дверей, важливим фактором для здійснення вибору є матеріал виготовлення. Оскільки зовнішній вигляд, естетика, функціональність та довговічність дверей безпосередньо залежить від їх структурного наповнення, а моно та комбінованих варіантів дуже багато, то вивчення асортименту пропонованих моделей, їх переваг та недоліків – обов'язкова умова для подальшої експлуатації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...