• Головна
  • Латексне лігування геморою у Запоріжжі
Новини компаній
13:00, 4 жовтня 2022 р.

Латексне лігування геморою у Запоріжжі

Новини компаній

Латексне лігування – це малоінвазивний метод, механізм дії якого полягає у перетисканні ніжки гемороїдального вузла. Така щадна методика лікування геморою довела свою ефективність та успішно використовується проктологами всього світу. Латексні кільця дають ефект повного одужання у 90% випадків, а сама процедура відрізняється відсутністю болю, в порівнянні з класичним способом висічення вузлів.

Цей метод активно використовується фахівцями Запорізької обласної клінічної лікарні – спеціалісти відділення проктології мають значний досвід в лікуванні проктологічних захворювань. Використання ультрасучасного обладнання та інструментарію експертного класу дозволяє проводити процедуру накладання латексних кілець на високому професійному рівні.

Лігування латексними кільцями дозволяє провести лікування геморою без операції. Ця щадна методика базується на мимовільному відторгненні гемороїдальних вузлів після накладання спеціальних лігатур, що блокують кровотік і викликають ішемію вузла.

Латексне лігування геморою у Запоріжжі, фото-1

Лігатура – це невелике щільне кільце, яке складається з натуральних речовин, безпечних для людського організму. Воно накладається на основу вузла, що виступає у просвіт кишки.

Варто відзначити, дана методика застосовується при лікуванні геморою 2-ї – 3-ї стадій. Саме на цьому етапі між основою та пучком судин видно чіткі межі. За один сеанс можна обробити 1-2 вузли. В окремих випадках лігування проводиться і на четвертій стадії розвитку хвороби, коли вузол помітно виступає у просвіт кишки, може випадати з неї при дефекації та напрузі.

Переваги латексного лігування:

  • відсутність потреби у загальному наркозі, що значно скорочує період реабілітації;
  • мінімальна травматичність;
  • відсутність протипоказань до важкої праці після процедури;
  • ефективний результат;
  • можливість проведення процедури пацієнтам, яким протипоказані радикальні хірургічні втручання.

Як відбувається процедура лігування?

Для об’єктивної візуалізації та визначення розташування гемороїдального вузла, пацієнту у пряму кишку вводиться спеціальний прилад - аноскоп. Через нього хірург вводить вакуумний лігатор –прилад, на накінечник якого надягають кільця (у нерозтягнутому вигляді їхній внутрішній діаметр становить 1 мм).

Лігатор «всмоктує» у свою головну частину вузла (за допомогою вакуумної помпи). Ніжка вузла, де проходять судини, оголюється та на неї одягається латексне кільце, воно перетягує основу, внаслідок чого живлення вузла кров’ю припиняється.

Протягом 5-7 днів після процедури вузол «відмирає», відокремлюється та виводиться разом із кільцем з організму природним шляхом.

Тривалість латексного лігування становить 15-20 хвилин і майже не викликає дискомфорту. Після проведення процедури пацієнт одразу повертається до звичайного способу життя та назавжди забуває про больові відчуття.

Латексне лігування геморою у Запоріжжі, фото-2

Підготовка до процедури

Перед призначенням лікування проводиться обов’язкове комплексне обстеження, яке включає бесіду та збір анамнезу, пальцеве дослідження прямої кишки, призначається ряд необхідних досліджень: відеоаноскопія та ректороманоскопія. Під час огляду визначається наявність інших можливих проктологічних патологій: тріщин, зовнішніх вузлів, запальних процесів. Проктолог встановлює вид і стадію геморою, визначає найбільш ефективний метод лікування у кожному окремому випадку.

Проводяться консультації з вузькими фахівцями за наявності супутніх чи хронічних захворювань у пацієнта (деякі входять до списку протипоказань).

Обов’язкові загальноклінічний аналіз крові та коагулограма. За декілька днів до процедури пацієнт виключає приймання препаратів, які розріджують кров.

В яких випадках протипоказане латексне лігування геморою?

Проктологи Запорізької обласної клінічної лікарні ретельно та комплексно обстежують пацієнта, аналізують інформацію про поточний стан організму, перш ніж призначити цей вид лікування.

Послужити протипоказанням для застосування лігування можуть наступні патології:

  • анальні тріщини;
  • парапроктит;
  • патології товстого кишківника;
  • інфекційні та запальні процеси в організмі;
  • перенесені інфаркти та інсульти.
Латексне лігування геморою у Запоріжжі, фото-3

Рекомендації щодо відновлення

Протягом 3-4 днів після втручання рекомендується дотримуватись наступних правил:

  • виключити активні фізичні навантаження;
  • виключити басейн, сауни;
  • приймати лише душ;
  • дієта: виключити жирне, гостре, алкоголь, продукти з великим вмістом волокон;
  • пити більше рідини.

Інноваційні методики та висока кваліфікація хірургів відділення проктології Запорізької обласної клінічної лікарні дозволяють забути про цю делікатну проблему за допомогою неінвазивного втручання – накладання латексних кілець на гемороїдальний вузол.

Досить терпіти надокучливий біль! Ми допоможемо позбутися геморою швидко та з мінімальним відчуттям дискомфорту. Вже за 2-3 дні після процедури, ви зможете повернутися до звичного способу життя.

Ваша попа нагадала про себе? Досить зволікати та відкладати візит до лікаря-проктолога! Телефонуйте до контакт-центру прямо зараз, та записуйтесь до кращих фахівців області!

Контакт-центр:

(068) 812-97-76

(066) 146-03-17

Сайт: https://zokb.org.ua/?lang=uk

Фейсбук: https://www.facebook.com/zokb.official

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька обласна клінічна лікарня #Латексне лігування геморою
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...