Новини компаній
16:05, 21 вересня 2022 р.

Що таке теплий монтаж вікон?

Новини компаній

Правильне встановлення вікон - те, від чого залежать експлуатаційні властивості конструкції, серед яких довговічність, звукоізоляція, теплоізоляція, надійність. Технологія встановлення вікон ПВХ, що застосовується, може відрізнятися в кожному випадку (зрозуміло, що квартира, будинок, комерційне приміщення - приміщення, які вимагають різного підходу до себе), наявного бюджету, а також вимог до енергоефективності склопакетів. Зазвичай, металопластикову конструкцію кріплять на анкера, а простір між нею та отвором заповнюють монтажною піною. В принципі, дешево та сердито, проте монтаж згідно з ДСТУ здійснюється інакше. Так, теплий монтаж вікон передбачає також використання гідроізоляційних і пароізоляційних матеріалів (в числі яких герметики, ПСУС та інші - про них детальніше далі). Їх застосування дозволяє не допустити появу та накопичення вологи на монтажній піні під впливом атмосферних опадів і не тільки.

Що таке теплий монтаж вікон?

Що таке теплий монтаж вікон?, фото-1

Теплий монтаж вікон - монтаж конструкцій ПВХ за нормами, прописаними у вимогах ДСТУ та ДБН. Євромонтаж передбачає формування тришарового ізоляційного шва між стінами та рамою вікна.

  1. Зовнішній шар відповідає за захист від вітру, вологи та інших атмосферних впливів монтажної піни. Цей шар має властивість паропроникності, він по суті відповідає за відведення пари та вологи від монтажної піни.
  2. Середній шар є монтажною піною. Для теплоізоляції можуть вибиратися різні типи матеріалів - є піна, яка має низький коефіцієнт розширення, є варіанти, які можна використовувати в місцевості, де температура взимку опускається досить низько.
  3. Внутрішній шар шва паронепроникний та відповідає за ізоляцію середнього шару від пари та вологи, що знаходяться всередині приміщення. Завданням цього шару є забезпечення максимальної герметичності конструкції.

Що потрібне для здійснення теплого монтажу?

Теплий монтаж вікон - завдання не для дилетантів і завдання, виконання якого можливе лише за допомогою високоякісних матеріалів з особливими характеристиками. Так, для євромонтажу використовуються:

  • Попередньо стиснута ущільнююча стрічка (ПСУС). Її зазвичай виготовляють з еластичного поліуретану, після - просочують спеціальним вологовідштовхувальним складом. При цьому така стрічка здатна пропускати пару. Монтаж цього елемента здійснюється досить просто - для початку віконний отвір очищається від бруду, виступів, якщо є сипучі ділянки стіни їх обробляють Праймером. Після проведення підготовчих заходів поверхні ПСУС клеїться на віконну раму та стіни. Через деякий час ПСУС збільшується в обсязі й заповнює порожнечі. ПСУС використовують у зовнішньому шарі для захисту середнього шару від вологи, вітру та ультрафіолетових променів.
Що таке теплий монтаж вікон?, фото-2
  • Монтажна піна. Вона використовується для теплоізоляції монтажного шва. Перед тим, як приступити до нанесення, простір слід трохи зволожити, потім нанести піну. При висиханні вона збільшується в обсязі заповнюючи порожнечу.
  • Фольгована або бутилкаучукова гідропароізоляційна стрічка. Вони повністю ізолюють від пари та вологи шов. Ця стрічка клеїться однією стороною до віконної рами, а другою - до віконного отвору. Клеїться стрічка до очищеної поверхні, також проріз повинен бути оброблений Праймом для забезпечення надійного склеювання. Дані матеріали здатні витримувати високий контраст температур, серйозні механічні дії та навантаження.
  • Спеціальні паро-гідроізолюючі герметики. Такі герметики використовуються в тих випадках, коли з яких-небудь причин немає можливості використовувати ПСУС або паро-гідроізоляційної стрічки, наносяться вони на застиглу піну. Причому для зовнішнього та внутрішнього шару склади герметика різні. Самі герметики бувають: силіконові (можуть бути ацетатні та нейтральні), акрилові (порівняно з силіконовими герметиками вони довговічніші та відрізняються високою міцністю), поліуретанові герметики (вони відмінно зчіплюються з різними поверхнями, у тому числі й ПВХ). Також є бутилові, тіоколові полісульфідні герметики, акрилатні матеріали та не тільки. Підібрати оптимальний склад під силу лише фахівцю (як і нанести його, адже там є свої нюанси, пов'язані з погодними умовами, типом поверхонь тощо)
Що таке теплий монтаж вікон?, фото-3

Переваги теплого монтажу вікон

Встановлення вікон від niks-m.com.ua згідно з ДСТУ - це:

  • Енергозбереження. Монтажний шов, що формується під час використання технології цього типу, покращує теплоізоляцію. Застосування додаткових матеріалів дозволяє забезпечити комфортніші умови в приміщенні та економити на опаленні в зимовий період.
  • Довговічність та міцність. Застосовувані при монтажі герметики, ПСУС, паропроникні стрічки забезпечують захист монтажної піни від впливу зовнішніх факторів.
  • Захист від вологи та запобігання промерзанню стін. Така конструкція швів забезпечує комфортний мікроклімат у приміщенні.
  • Відносна легкість монтажу та адаптивність. Спеціалісти мають безліч матеріалів, які допомагають виконати теплий монтаж вікон. Відповідно, знайти варіант, який найбільше підійде і буде ідеально сумісний з клейовими складами та різними оздоблювальними матеріалами буде нескладно.

Звичайно, теплий монтаж вікон - це більш витратний захід, ніж просте встановлення віконної конструкції. Проте витрати на монтаж цілком виправдані. Вже перший опалювальний сезон дасть про це знати - більше енергозбереження і рівень комфорту ви відчуєте знаходячись у приміщені. Щоправда, є нюанс – довіряти установку варто лише професіоналам, які знають усі особливості використання різних матеріалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...