• Головна
  • В Офісі президента кажуть про пів мільйона резервів для переселенців, але люди все одно лишаються у Запорізькій області
12:46, 21 вересня 2022 р.

В Офісі президента кажуть про пів мільйона резервів для переселенців, але люди все одно лишаються у Запорізькій області

В Офісі президента кажуть про пів мільйона резервів для переселенців, але люди все одно лишаються у Запорізькій області

В Україні є близько пів мільйона резервів з місцями для поселення внутрішньо переміщених осіб. Проте, переважна більшість їде або до родичів чи знайомих, або ж бажає залишатися у Запоріжжі та найближчих громадах до обласного центру Запорізької області.

Про це в інтерв’ю для радіо НВ повідомив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко, передає 061.

«Я наведу приклад, як виїжджають люди з Маріуполя і що відбувається. Коли вони перетинають пункт пропуску в Василівці, їх одразу зустрічають у так званому пункті тимчасової дислокації, де перевіряють документи, допомагають гуманітарною допомогою, теплими речами тощо. І найперше, що запитують: чи є у вас куди їхати; чи ви їдете до своїх родичів; чи вам потрібна допомога тимчасовим житлом?

Може, я відкрию вам секрет: більшість із них відмовляється від таких пропозицій від держави; і їде чи до родичів, чи залишається, переважна більшість, у Запорізькій області. Хоча у нас більше пів мільйона вільних місць. Звісно, не всі в супер умовах, але це все одно територія України, контрольована українською владою. Таких місць багато, люди відмовляються переїжджати і залишаються чи у своїх родичів в інших областях, чи в Запорізькій області. А у нас там, на жаль, не так багато місць. Та все одно ми поки не можемо вмовити людей», - прокоментував Тимошенко.

Щодо виїзду до Маріуполя та інших окупованих територій, то такі випадки є і аргумент простий — «хочу до себе додому». Коли людині говориш, що це поки не контрольована територія України, це окупована територія, та все одно у людей пам’ять про свою домівку або про свій диван у себе у квартирі, людина хоче поїхати саме додому.

Є багато прикладів, коли люди навіть туди їдуть, потім повертаються назад до контрольованої українською владою частини України.

Нагадаємо, що до Запоріжжя прибуло більше 67 тисяч евакуйованих дітей.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#населення #люди #евакуація #безпека #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...