• Головна
  • Запорізька військова прокуратура направила в суд обвинувальний акт проти замначальника штабу науково-випробувального
17:51, 10 вересня 2022 р.

Запорізька військова прокуратура направила в суд обвинувальний акт проти замначальника штабу науково-випробувального

Запорізька військова прокуратура направила в суд обвинувальний акт проти замначальника штабу науково-випробувального

Прокурори Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері направили до суду обвинувальний акт стосовно начальника організаційно-планового відділення – заступника начальника штабу Державного науково-випробувального центру Збройних сил України за фактами дезертирства та державної зради.

Про це повідомили у військовій прокуратурі, передає 061.

Встановлено, що у 2014 році, в період тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя РФ, колишній офіцер, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народу, відкрито відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних силах України, зокрема, наказ про перебазування Державного науково-випробувального центру Збройних сил України з території АР Крим до місця тимчасового базування та, перейшовши на бік ворога, вступив на службу до лав Збройних сил РФ, чим вчинив дезертирство та державну зраду.

З грудня 2014 року і до сьогодні колишній підполковник проходить військову службу в підрозділі ЗС РФ – «Государственный авиационный научно-испытательный центр 929 ГЛИЦ ВВС ВС РФ».

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.

У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування.

Санкція статті за державну зраду передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ викрила дружину військового, яка передавала окупантам інформацію про позиції ЗСУ у Запорізькій і Донецькій областях.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#державна зрада #ЗСУ #військова присяга #науково-виробничий центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...