• Головна
  • Голова МАГАТЕ закликав створити зону ядернної безпеки та захисту навколо ЗАЕС
09:57, 10 вересня 2022 р.

Голова МАГАТЕ закликав створити зону ядернної безпеки та захисту навколо ЗАЕС

Голова МАГАТЕ закликав створити зону ядернної безпеки та захисту навколо ЗАЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі наголосив на необхідності створення зони ядерної безпеки та захисту.

Про це повідомили в Енегроатомі з посиланням на Twitter Гроссі.

"Обстріл спричинив повне знеструмлення в Енергодарі та поставив під загрозу безпечну роботу розташованої неподалік Запорізької АЕС. Це має бути припинено, і негайно погоджено створення зони ядерної безпеки та захисту. АЕС ніколи не може бути пішаком війни", – написав гендиректор МАГАТЕ.

Також оприлюднено проект резолюції засідання Ради керуючих МАГАТЕ, яке відбудеьтся наступного тижня. Документ підготували Канада та Польща, у ньому міститься  заклик до росії про припинення всіх дій на ядерних об’єктах України. Про це повідомили у Енергоатомі з посиланням на Reuters. 

Інформагентство повідомляє, що автори документа закликають росію «негайно припинити всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні, щоб компетентні органи відновили повний контроль над усіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України».

У тексті проєкту також закцентовано увагу на нещодавньому заклику голови МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі щодо створення зони ядерної безпеки та зони захисту навколо Запорізької АЕС.

Як раніше писав 061, в Енергодарі розпочалося відновлення електропостачання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гроссі #МАГАТЕ #ЗАЕС #атомна станція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...