• Головна
  • Чому гірчить одноразка - основні проблеми
Новини компаній
15:00, 5 вересня 2022 р.

Чому гірчить одноразка - основні проблеми

Новини компаній

Термін (чи елемент сленгу) «гарік», який використовують вейпери, означає, що під час затяжки шанувальник паріння відчуває неприємний гіркий присмак. Здається, що всередині пристрою щось підгоріло. Насправді з такою ситуацією подекуди стикаються практично всі власники пристроїв для паріння. Але що може підгоріти в одноразовій електронній сигареті? Адже такий девайс має короткий життєвий цикл, обмежений кількома днями, максимум тижнем часу. Та й розібрати, щоб дізнатись в чому справа, чи відремонтувати пристрій не вийде. Спробуймо з’ясувати, що насправді «підгорає» всередині, та як купити одноразку без «гаріка» в комплекті.

Чому гірчить одноразка - основні проблеми, фото-1

Коли може гірчити одноразова електронна сигарета

Насправді відчуття гіркоти у роті після затяжки може з’явитись у двох випадках:

  • Одразу після купівлі пристрою для паріння.
  • Після експлуатації впродовж деякого часу.

Доцільно зазначити, що результат в будь-якому випадку буде однаковий — треба купувати нову одноразку. Річ у тому, що на такі пристрої не поширюється дія Закону України про права споживачів в частині можливості повернення чи обміну. Це зумовлено тим, що будь-який вейп призначений для індивідуального використання (як, наприклад білизна чи засоби гігієни). Після першої затяжки людина вступає в безпосередній контакт з девайсом, тому обмін чи повернення неможливі з точки зору санітарно-гігієнічних норм та вимог.

У випадку з одноразками їх гарантія закінчується в момент першої активації з допомогою тієї ж затяжки. Так що зарадити ситуації можна хіба в випадку, якщо шанувальник паріння купує такий пристрій особисто в вейп-шопі, і активує в присутності продавця. Та й то, все залежить від сумлінності працівника торговельного закладу та відношення адміністрації до подібних проблем.

Одразу треба зауважити, що такий конфуз виникає в одиничних випадках. Звичайно, мова йде про продукцію відомих брендів, які належним чином контролюють якість своїх товарів та піклуються про власну репутацію. Багато залежить від вибору вейп-шопу — перевірені часом магазини дбають, щоб клієнти мали змогу купувати тільки якісний оригінальний продукт, а не дешеві підробки.

Чому гірчить одноразка - основні проблеми, фото-2

Звідки береться «гарік»?

Якщо одноразова електронна сигарета нова, то з великою ймовірністю можна стверджувати, що проблема пов’язана з заводським браком, а саме нерівномірним нагрівом випарника. Таку спіраль обмотують ватою, яка має бути просоченою рідиною для паріння. Після подачі живлення в місцях більш інтенсивного нагріву вата починає підгорати. Як відомо, в под системах (а одноразка за своєю конструкцією належить до такого класу пристроїв для паріння) атомайзер та резервуар з жижею знаходяться разом. Тому не дивно, що після затяжки прихильник паріння одразу відчуває гіркоту. Щось вдіяти в такому випадку не вдасться — ситуація буде тільки погіршуватися та кінець кінцем призведе до виходу випарника з ладу: спіраль просто згорить. Так що користуватися такою одноразкою не тільки неприємно, але й небезпечно.

Інша ситуація, коли «гарік» почав з’являтися через деякий час після початку користування одноразовою електронною сигаретою. Скоріш за все це свідчить про завершення запасу рідини для паріння. В результаті жижа не просочується в вату на спіралі (або її кількості вже недостатньо), тому вата починає підгорати.

В багатьох випадках власники одноразок скаржаться, що подібне відбувається скоріше, ніж обумовлена виробником кількість затяжок. Треба мати на увазі, що такий параметр наводиться для довідки, а цифри є результатом проведення тестування групи добровольців. Тобто в реальних умовах залежно від інтенсивності використання сигарети та манери паріння (наприклад, глибини затяжок) можна користуватись пристроєм як довше, так і менший термін. Другий варіант зустрічається набагато частіше.

Ще одна можлива причина відчуття гіркоти під час паріння — занадто глибокі затяжки та висока інтенсивність використання пристрою. Випарник одноразової електронної сигарети не розрахований на такі дії користувача, тому швидко перегорає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...