• Головна
  • СБУ оголосила підозру за незаконну конфіскацію зерна колаборанту з Енергодара
12:18, 30 серпня 2022 р.

СБУ оголосила підозру за незаконну конфіскацію зерна колаборанту з Енергодара

СБУ оголосила підозру за незаконну конфіскацію зерна колаборанту з Енергодара

Гауляйтеру Енергодара Андрію Шевчику загрожує кримінальна відповідальність за незаконний  вивіз 140 тонн зерна на територію окупованого Криму і Краснодарського краю росії. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на СБУ.

СБУ повідомила три підозри депутату Енергодарської міської ради Андрію Шевчику, який добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зокрема, Служба безпеки встановила роль колаборанта у незаконному заволодінні активами українських підприємств на тимчасово окупованих територіях. 

Пособник окупантів “скасував” всю структуру виконавчих органів влади Енергодарської міської ради і “затвердив” роботу “адміністрації Енергодара”. До складу нової структури входили представники незаконних військових формувань і російські військовослужбовці. 

17 травня колаборант видав розпорядження про обов’язкову передачу окупаційні владі майна і зерна аграрних підприємств. 140 тисяч тонн зерна було вилучено у законних власників і вивезено до окупованого Криму та портів у Краснодарському краї росії. 

Наразі Шевчику оголошено підозри у колабораціонізмі (ч.8 ст.111-1 ККУ), пособництві державі-агресору (ч.1 ст.111-2 ККУ) і порушенні законів і звичаїв війни (ч.1 ст.438 ККУ). 

Також СБУ розслідує масштабне привласнення майна великих агропідприємств у Кам'янко-Дніпровці і Енергодарі, вартістю 1,89 мільярдів гривень. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запорізькій області знайшли повішеним "начальника поліції" тимчасово окупованої Михайлівки.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Енергодар #Шевчик #підозри #зерно #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...