• Головна
  • Трансуретральна резекція (ТУР) простати у Запоріжжі
Новини компаній
17:00, 29 серпня 2022 р.

Трансуретральна резекція (ТУР) простати у Запоріжжі

Новини компаній

Гіперплазія простати, або як її часто називають аденома простати – це доброякісне новоутворення передміхурової залози, яке найчастіше зустрічається у пацієнтів старших за 50 років.

Простата – це невеликий орган чоловічої статевої системи, що за своєю величиною та формою нагадує каштан. Вона знаходиться нижче сечового міхура та охоплює уретру. Орган відповідає за виділення секрету, який викидається при еякуляції, частково контролює процес сечовипускання та статеву функцію.

Розростання гіперплазії передміхурової залози спричиняє дуже неприємні наслідки. У представників сильної статі спостерігається порушення статевих гормонів, що призводить до збільшення клітин передміхурової залози. Найменші запальні процеси здатні призвести до проблем в інтимному житті. Інколи захворювання має прихований перебіг. Перше на що потрібно звернути увагу – це проблеми із сечовипусканням.

Трансуретральна резекція (ТУР) простати у Запоріжжі, фото-1

До ключових симптомів які допоможуть розпізнати проблему відносяться:

  • ослаблення струменя сечі;
  • відчуття неповного випорожнення після сечовипускання;
  • сеча виходить переривчастим струмком або краплями;
  • часті позиви до сечовипускання;
  • сечовипускання малими порціями або нетримання сечі;
  • каламутний відтінок сечі, іноді – з домішками крові.

На сьогодні точних причин та провокаційних факторів розвитку патології не визначено. Натомість спостерігається закономірність між частотою випадків і віком чоловіка. З віком кількість чоловічих статевих гормонів знижується, а естроген (жіночий гормон) зростає. Саме цей гормон й провокує зростання залозистої тканини, що призводить до аденоми простати.

Серед можливих провокаційних факторів вирізняють наступні:

  • малорухливий спосіб життя;
  • зайва вага;
  • генетична схильність (аденома у родичів першої-другої лінії);
  • зловживання шкідливою їжею (жирне, копчене, солоне);
  • переохоложення чи наявнісь хронічного простатиту.

Окрім цього, до основних причин захворювання відносять низьку активність статевого життя, підвищений артеріальний тиск, сидячу роботу, алкогольну та тютюнову залежності, цукровий діабет.

Діагностика виходить насамперед зі скарг хворого. Як показує практика, більшість чоловіків, зіткнувшись із проявами недугу сподіваються що все саме собою минеться. Як правило, пацієнти звертаються по допомогу запізно, коли стан потребує невідкладного оперативного втручання. Для встановлення діагнозу, лікар-уролог призначить вам ряд необхідних досліджень, які допоможуть із максимальною точністю визначити вид та стадію захворювання.

Трансуретральна резекція (ТУР) простати у Запоріжжі, фото-2

На базі Запорізької обласної лікарні ви зможете пройти наступні дослідження:

  • УЗД органів сечовивідної системи з визначенням об’єму залишкової сечі;
  • трансректальне УЗД передміхурової залози з метою визначення обсягу органу та оцінки його стану (нормальний обсяг – не більше 30 см₃);
  • урофлуометрія (визначає особливості сечовипускання);
  • лабораторні аналізи (аналіз крові, сечі);
  • онкомаркер ПСА загальний та вільний;
  • рентгенівське дослідження

Після цього можна буде обговорити вашу конкретну ситуацію, розробити та розпочати індивідуальну методику лікування. Доброякісна гіперплазія передміхурової залози лікується як консервативним, так і хірургічними методами в залежності від стадії захворювання.

Консервативні методи включають в себе приймання пігулок, які розслабляють шийку сечового міхура, та простатичний відділ уретри, тим самим даючи пацієнту можливість належним чином мочитися. Однак, інколи медикаментозне лікування не допомагає, тоді постає питання про оперативне лікування. Фахівці відділення урології Запорізької обласної клінічної лікарні віддають перевагу малотравматичним методикам при видаленні аденоми простати. До них відноситься й траусуретральна резекція (ТУР).

Час проведення такої операції коливається від 1 до 1,5 години. Спеціалісти нашої лікарні застосовують виключно високоякісне технологічне обладнання виробництва «TANTARA» із сучасною оптикою та резектоскопами, що дозволяє працювати з аденомами великих розмірів без ризику ускладнень патології.

Після проведення операції пацієнтові вводиться катетер на 1-3 дні для відведення сечі, а після його видалення відновлюється природне сечовипускання. Час перебування пацієнта в стаціонарі займає 2-3 доби, в залежності від загального стану.

ТУР без сумнівів можна назвати досить ювелірною операцією в хірургічній урології. Оскільки вона вимагає від фахівців максимальної зосередженості та професіоналізму.

Трансуретральна резекція (ТУР) простати у Запоріжжі, фото-3

Що варто знати якщо проблема все ж спіткала вас?

Невчасне звернення до спеціаліста може призвести до різного роду ускладнень, наприклад, неспроможність самостійно провести акт сечовипускання. При цьому доведеться вдатися до засобів екстреної медицини: установка катетера до сечового міхура, або операції які необхідно виконувати в ургентному порядку.

В першу чергу, не слід вдаватися до самолікування та не відкладати обстеження!

Дуже важливим моментом при лікуванні інтимних проблем є довіра спеціалісту до якого звернулися по допомогу. Від цього залежить 90% успіху лікування.

Всі хірургічні методи, що застосовуються при лікуванні даного виду патології вимагають професійності та досвіду хірурга.

Щоб запобігти різного роду ускладнень, лікарі-урологи Запорізької обласної лікарні наполегливо рекомендують не відтягувати з візитом. Пам’ятайте, вчасне звернення до спеціаліста – запорука швидкого та успішного лікування!

Контакт-центр:

(068) 812-97-76

(066) 146-03-17

Сайт: https://zokb.org.ua/?lang=uk

Фейсбук: https://www.facebook.com/zokb.official

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька обласна клінічна лікарня #Трансуретральна резекція простати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...