Новини компаній
17:00, 16 серпня 2022 р.

GPS-трекер – що це та як працює?

Новини компаній

Більшість автолюбителів встановлюють на машини різні протиугінні пристрої. GPS трекер для автомобіля – ефективна система безпеки, яка відстежує переміщення транспорту в режимі онлайн. Завдяки даним із супутників автовласник завжди може отримати актуальну інформацію про місцезнаходження авто. Також система використовується у виробничих автопарках для аналізу маршруту, витрат палива, швидкісного режиму та інших параметрів.

Як влаштований GPS-трекер

Універсальний пристрій встановлюється будь-який транспорт. Відстежувати розташування та стан машини можна у спеціальній програмі на комп'ютері, ноутбуці чи смартфоні.

Незалежно від моделі GPS трекер у машину складається з наступних елементів:

  • Приймач сигналу. Отримує супутниковий сигнал через глобальну систему GPS та визначає координати об'єкта.

  • Передавач сигналу. Надсилає інформацію про місцезнаходження авто на спеціальний додаток.

  • Антена. Зовнішня чи внутрішня антена приймає сигнал із супутника з навколоземної орбіти.

  • Джерело живлення. Пристрій працює від електричної системи або від акумулятора. Також трапляються універсальні моделі.

Програмне забезпечення дозволяє наочно оцінити маршрут та швидкість руху автомобіля.

Як вибрати GPS-трекер для автомобіля

При виборі пристрою слід орієнтуватись на операційну систему свого девайса. Також звернути увагу, з якими супутниками працює модель. Широке охоплення супутників забезпечує абсолютну точність та безперебійність сигналу.

При виборі моделі варто оцінити її чутливість, від якої залежить якість стеження за наявності значних перешкод. Так, хорошу чутливість демонструють пристрої з урахуванням A-GPS. Під час експлуатації у складних кліматичних умовах важливо звернути увагу на температурний режим. А при необхідності збереження інформації – на наявність та розмір карти пам'яті.

Функції та призначення GPS-трекера

GPS-трекер – що це та як працює?, фото-1

Пристрій ефективно захищає транспорт від угону, допомагає контролювати маршрут та швидкість пересування. Крім основних функцій GPS автомобільний трекер здатний виконувати наступні завдання:

  • Контролювати витрати пального;

  • Відстежувати заправки та злив палива;

  • Фіксувати температуру в авто;

  • Інформувати про вихід із заданої зони;

  • Попереджати про відкриття замків та ін.

Вибір конкретної моделі залежить від призначення та умов експлуатації. Розширений функціонал зазвичай потрібний для моніторингу автопарку компаній та підприємств.

Як не купити підробку

Автотрекери випускають виробники з різних країн. Багато користувачів схиляються до надійних та якісних пристроїв з ЄС чи США. Проте ринок наповнений підробками, що візуально практично не відрізняються від продукції відомих брендів. І неякісна робота із значними похибками виявляється лише після початку експлуатації.

Тому при покупці важливо оцінити надійність постачальника технічних пристроїв. Наприклад, GPS трекер для авто СКТ Глобус користується заслуженою довірою споживачів. Інноваційний вітчизняний продукт — надійний помічник як приватних автомобілістів, так бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...