• Головна
  • У Запоріжжі суд заочно обрав тримання під вартою без застави для псевдо мера Бердянська
11:42, 14 серпня 2022 р.

У Запоріжжі суд заочно обрав тримання під вартою без застави для псевдо мера Бердянська

У Запоріжжі суд заочно обрав тримання під вартою без застави для псевдо мера Бердянська

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя погодив заочний запобіжний захід для самопроголошеного мера Бердянська Олександра Сауленко у вигляді тримання під вартою після його затримання правоохоронними органами Україні у справі про державну зраду.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що зрадник є уродженцем села Новоіванівка Бердянського району Запорізької області. Раніше він був головою структурного утворення Бердянської районної організації політичної партії «Союз лівих сил» та колишнім кандидатом в депутати Осипенківської сільської ради від партії «За майбутнє».

За даними слідства Сауленко добровільно надав згоду на допомогу представникам федеральної служби безпеки. 21 березня він публічно проголосив себе виконуючим обов`язки мера міста Бердянськ та 28.березня шляхом видання відповідного наказу створив окупаційний «Орган исполнительной власти в городе Бердянск»,

Обґрунтованість підозри у держрзраді підтверджується допитами свідків, що підтвердили його призначення так званим мером окупованого Бердянська, протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії зняття інформації з електронних комунікаційних мереж, оглядами інформації в ЗМІ та Telegram-каналах окупантів, протоколом тимчасового доступу до інформації мобільного оператора та іншими матеріалами.

У липні на сайті Офісу генерального прокурора Українита у газеті Урядовий кур`єр у розділі оголошення були опубліковані повістки про виклик псевдо мера. Правоохоронці також викликали колаборанта через мобільний телефон, усі можливі месенджери та електронну пошту. Звичайно, що ніякої реакції не було, але відомо, що він перебуває на тимчасово-окупованій території міста Бердянськ Запорізької області і затримати його наразі неможливо.

Так як суд раніше погодив здійснення спеціального досудового розслідування відносно підозрюваного, то тепер правоохоронці попросили заочно обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. У випадку, якщо колаборант захоче виїхати на підконтрольну Україні території, це дозволить одразу ж його затримати і посадити у СІЗО. Суд визначивши усі ризики, підтримав клопотання слідчих і вказав, що після затримання не пізніше 48 годин підозрюваний має бути у суді, щоб вже за його участю залишити йому або ж цей запобіжний захід або замінити його на більш м’який.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що правоохоронці розпочали спеціальне розслідування щодо псевдо мера Бердянська

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сауленко #колаборант #окупація #Бердянськ #державна зрада #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...