• Головна
  • Голови МЗС “G7” вимагають повернути Запорізьку АЕС під контроль України
14:34, 10 серпня 2022 р.

Голови МЗС “G7” вимагають повернути Запорізьку АЕС під контроль України

Голови МЗС “G7” вимагають повернути Запорізьку АЕС під контроль України

Очільники МЗС країн “Великої сімки” випустили спільну заяву, у якій вимагають від росії повернути ЗАЕС під контроль України. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на МЗС Німеччини

10 серпня на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини опублікували заяву голів МЗС країн “G7” (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки) і голови Верховного представника ЄС щодо Запорізької АЕС. 

“Ми вимагаємо, щоб росія негайно повернула повний контроль її законному суверенному власнику, Україні, над Запорізькою атомною електростанцією, а також над усіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України для забезпечення їх безпечної та надійної роботи. Український персонал, який обслуговує Запорізьку атомну електростанцію, повинен мати можливість виконувати свої обов’язки без погроз і тиску. Саме постійний контроль росії над станцією ставить під загрозу регіон”, - йдеться у спільній заяві “G7”. 

Голови МЗС “G7” пітримують намагання МАГАТЕ здійснювати моніторинг в Україні. Зокрема, потрапити на Запорізьку АЕС.  

“Співробітники МАГАТЕ повинні мати безпечний і безперешкодний доступ до всіх ядерних установок в Україні та безпосередньо та без втручання спілкуватися з українським персоналом, відповідальним за експлуатацію цих установок”, - зазначено у заяві. 

Раніше 061 повідомляв, що російські окупанти пошкодили три лінії зв’язку Запорізької АЕС і завезли програми для перепідключення атомної станції на електропостачання Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Велика сімка #заява #ЗАЕС #МАГАТЕ #G7
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...