• Головна
  • Величезні воронки від ворожих ракет та уламки замість складів із зерном: на Запоріжжі триває битва за врожай, - ФОТОРЕПОРТАЖ
17:20, 6 серпня 2022 р.

Величезні воронки від ворожих ракет та уламки замість складів із зерном: на Запоріжжі триває битва за врожай, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Величезні воронки від ворожих ракет та уламки замість складів із зерном: на Запоріжжі триває битва за врожай, - ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запорізькій області ворожі війська продовжують цілеспрямовано знищувати агропідприємства. Цього разу ракети влучили у елеватор та склади з зерном, розташовані у Запорізькому районі на Новомиколаївщині.

Далі - в репортажі 061.

На території приватного агропідприємства сьогодні розбирають уламки, які залишились від ангарів із зерном. Вночі 4 серпня ворог випустив туди дві ракети, попередньо, гатив з зенітно-ракетного комплексу С-300. Ракети потрощили склади де, за словами працівників, зберігалось близько 3000 тонн зерна.

Ще дві ракети влучили в елеватор, зруйнувавши найбільший склад (його площа 3000 м2) із насінням соняшника.

“Загинуло” більше ніж 365 тонн соняшника, який ми мали на зберіганні. Це врожай 2021 року. Тут повністю знищена верхня галерея елеватора, зруйновано частково нижню систему. Ракетами знищена вся потужність з переробки та прийому зерна в районі. Більше тут немає складів”, - говорить директор елеватору Микола Крюк.

Величезні воронки від ворожих ракет та уламки замість складів із зерном: на Запоріжжі триває битва за врожай, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-23

В ніч, коли стався обстріл, він знаходився на підприємстві. Говорить, що о 01:40 почув сильних вибух, потім побачив пожежу.

“Експерти висловили думки, що в одній ракеті було 500 кг тротилу. Уламки розлетілись на 1,5 - 2 км по селу та побило людям хати”, - говорить чоловік.

Щодо збитків, то вони вже перевищують 150 млн гривень.

Зараз елеватор не працює, адже всі системи постачання сільськогосподарської продукції (наземні та підземні) були пов’язані між собою.

Коли елеватор запрацює знову - поки сказати складно, але керівництво підприємства запевняє, що планує все відновити, адже аграрний район має бути з елеватором та складами для зберігання.

Як раніше писав 061, вночі ворожа ракета пошкодила металеві резервуари одного з підприємств в Запоріжжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#врожай #соняшник #зерно #обстріл #елеватор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...